Doki-Doki Universe

wc-eend

Doki-Doki Universe is een aparte game, het is niet eens echt een game te noemen, noem het meer een zelfreflecterende manier om je verzameldrang te bevredigen.

Doki

Doki-Doki Universe draait om de robot QT3 die op zijn planeet achter wordt gelaten door een menselijk gezin. Na een flink aantal jaren wachten worden hij en zijn vriend, de rode ballon, opgehaald en meegenomen naar een andere planeet. Hier krijgt QT3 te horen dat hij als robot meer empathie moet tonen, zijn menselijke kant.

Hier wordt je losgelaten in de bizarre wereld van Doki-Doki Universe en aan jou de taak menselijker te worden. In het begin zul je spelen met een groot WTF-gehalte, zodra je een beetje aangerommeld hebt en een andere planeet bezocht hebt op je vliegende kaas of een ander vliegend transportmiddel tot je keuze leer je al snel de basis van het spel.

Doki

In Doki-Doki Universe bezoek je als speler verschillende planeten en elke planeet heeft zijn eigen omgeving en bewoners. Deze bewoners willen allemaal dat je een aantal dingen oproept die ze blij maken. Doe dit en je krijgt uiteindelijk een nieuw voorwerp en hiermee kun je anderen weer blij maken. Geef je het verkeerde voorwerp dan wordt iemand boos. Maar maak iemand heel boos en misschien krijg je dan ook wel iets dat iemand anders weer blij maakt. Er zijn dus zat dingen die je kunt verzamelen en ook nodig hebt om verder te komen in het spel. Naast het verzamelen krijg je ook beloningen om jouw thuisplaneet te versieren of nieuwe bizarre voorwerpen waar je op kunt rondvliegen naar andere planeten.

Doki-Doki Universe is dus niks meer dan mensen blij en boos maken op verschillende planeten. Door deze korte, simpele opdrachten te voltooien leer je empathie kennen als robot in het spel en als speler in het echte leven. Naast deze manier van onderwijzing zitten er ook hele leuke persoonlijkheidstesten in het spel verwerkt. Af en toe moet je als opdracht een paar vragen beantwoorden. Door bijvoorbeeld aan te geven dat je paars met witte stippen leuker vind dat een geel vlak wordt er aangegeven wat voor soort persoon jij bent. Alhoewel de vragen helemaal niet passend lijken bij een soortgelijke test kloppen de antwoorden vaak wel.

Doki

Doki-Doki Universe is een simpele game die de speler empathie moet leren kennen maar ook meer naar zichzelf laat kijken op een speelse wijze. Helaas is de game leuk voor een uurtje per keer en zul je de herhaling van dezelfde soort opdrachten op een gegeven moment vervelend vinden. Mocht je de game kopen, je krijgt de PS3-, PS Vita- en PS4-versie van het spel in één bundel.

Gespeeld op PS3, ook beschikbaar voor PS Vita en PS4.

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.