All Is Lost

Daan de Witte (daan1601)

Robert Redford is het acteren nog niet verleerd. In All Is Lost speelt hij een man die verloren raakt op open zee. En dat brengt angstaanjagende perikelen met zich mee.

De kennismaking met deze onbekende man (in de aftiteling staat Redford ook als ''Our Man'') is vrij kalm. De man is met zijn zeilboot een reis aan het maken. Dat we hier met een groot acteur te maken hebben, wordt gelijk duidelijk. Redford laat een gevoel van kalmte en rust achter in de eerste paar minuten.

Maar dan gaat het mis, en goed mis. De zeilboot raakt een gestrande zeecontainer en dit ongeluk dreunt de hele film door. De man weet het lek te dichten, maar toch blijft het spannend of de zeilboot dit ongeluk aankan.

De scènes zijn goed in elkaar gezet en de meeste hebben een indrukwekkende spanningsboog. Echter, sommige scènes zitten toch wel erg tegen een niveau van saaiheid aan. Dit komt waarschijnlijk omdat in de film nauwelijks wordt gesproken en er op één persoon gefocust wordt . De emoties weet Robert Redford goed te brengen, maar met een beetje tekst erbij was het misschien nog beter geweest.

Al met al straalt All Is Lost een bepaalde rust uit en zijn sommige scènes zo angstaanjagend spannend dat de film aangenaam blijft om te kijken. Totaal dus niet het saaie broertje van Life of Pi, maar eerder een broertje met veel potentie maar niet alle juiste middelen.