Soulcalibur II HD Online

wc-eend

Sinds dat er consoles en games gemaakt worden, worden er ook fighting games gemaakt. Ieder persoon heeft wel een favoriete serie, een favoriet deel of een favoriete vechter waarmee elke vorm van competitie afgeslacht kan worden. De Soulcalibur-franchise is voor velen zo'n serie en voor velen daarvan is nummer twee het favoriete deel. Logisch dat Namco in een tijd van oppoetsen en opnieuw uitbrengen er voor heeft gekozen Soulcalibur II HD Online uit te brengen.

Soul

Er is weinig veranderd aan de originele vechter die in 2003 naar PS2, Xbox en GameCube is gebracht. De game bevat dezelfde personages en waar toentertijd al exclusieve personages voor de consoles waren is dat nu wel veranderd. De PS2-spelers mochten spelen met Heihachi, Xbox-spelers met Spawn en GameCube-spelers met Link. In de HD Online-versie van het spel zijn Heihachi en Spawn samengevoegd en speelbaar voor iedereen. Link is buiten het plaatje gelaten daar de game ook niet naar de Wii U komt.

Toen Soulcalibur II uitkwam was het een complete vechtgame. Naast meerdere personages met hun eigen vaardigheden, wapens en tegenhangers was de keuze uit verschillende modi ook erg uitgebreid. De game bevatte naast standaard modi zoals Time Attack, Arcade en de Versus-mode ook een verhaallijn genaamd Weapon Master.

Soul

In deze mode ga je op zoek naar het ultieme wapen door verschillende levels uit te spelen. De levels die je tegenkomt geven je verschillende uitdagingen zoals versla drie vijanden, je kunt alleen winnen als je je vijand de ring uit slaat of de vijand is bijna immuun voor alles behalve die soort aanvallen.

Deze uitdagingen maken de simpelheid van het avontuur een stuk interessanter. Neem daarnaast dat je door het spelen van het avontuur XP en geld verdiend waarmee je nieuwe wapens voor de vechters kunt kopen en nieuwe features uit het spel vrijspeelt. Waar normaliter de verhaallijnen van vechtspellen erg kort en repetitief zijn is deze juist erg uitgebreid en speel je hem niet in een paar uurtjes uit.

De grootste nieuwe toevoeging aan het spel is een online-mode die het origineel niet bevatte. Helaas is mij al opgevallen dat het vinden van een tegenstander een lastige klus is. Leuk als je een Amerikaan tegenkomt maar af en toe komen er tijdens het online gevecht framedrops tussendoor. Neem daarbij dat je af en toe ook lag-spikes kunt hebben en een potje vechten kan besloten zijn voordat je überhaupt een knop hebt ingedrukt. Komt je tegenstander uit een gebied wat dichterbij ligt dan is dit laatste probleem gelukkig een heel stuk minder maar komen framedrops nog wel voor.

Conclusie
Al met al is en blijft Soulcalibur II een dijk van een vechtgame. Wie het origineel nog heeft liggen voor de consoles kan ik aanraden deze lekker te blijven spelen, de toegevoegde online-mode geeft daarvoor iets te weinig toegevoegde waarde. Voor de mensen die nooit de kans hebben gekregen deze te spelen en nog een nostalgisch vechtspel zoeken, dan is deze versie wat je zoekt.

Gespeeld op PlayStation 3, ook beschikbaar voor Xbox 360

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.