Freefall Racers

Roy

In de racegame Freefall Racers zit je nu een keer niet in een auto of ander voertuig, maar ben je een eekhoorn die aan freefall doet. Trek je wingsuit aan, race naar beneden en zorg ervoor dat je geen noot-landing hoeft te maken.

Eekhoorns dus. Aan het begin van elke race storten de eekhoorns zich van een hoge klif en racen ze naar beneden. Onderweg kom je bomen, rotsen en allerlei andere obstakels tegen die je moet zien te ontwijken. Ook zijn er natuurlijk de verschillende power-ups die je kunt gebruiken om het jezelf makkelijker te maken, of om de tegenstander uit de weg te ruimen.

Er zijn in Freefall Racers drie soorten races: grand prix, single race en time trial. Elke mode spreekt natuurlijk voor zich aangezien deze opzet in elke racegame gebruikt wordt. Freefall Racers doet wat dat betreft niets anders. Wat wel anders is, is de besturing. Je speelt de game namelijk volledig met Kinect. Hou je armen gespreid en beweeg ermee om te sturen, hou ze strak langs je lichaam om een duikvlucht uit te voeren en schop met je benen om een power-up te gebruiken.

In 75% van de gevallen werkt de besturing best prima wat voor een groot deel komt omdat de moeilijkheidsgraad van de game niet zo hoog is. In de gevallen dat de besturing niet werkt, draai je rondjes terwijl je armen langs je lichaam hangen of blijf je zweven terwijl je een duikvlucht probeert te maken. Dit irriteert echt enorm want de besturing zou gewoon moeten werken.

Daarbij komt ook nog eens het feit dat er maar bijzonder weinig tracks zijn waardoor je al heel snel alles gezien hebt in de game. Drie, vier grandprix-races en je hebt er genoeg van. Zonde natuurlijk, want de game oogt best kleurrijk en vrolijk. Het ziet er een beetje uit als een Nintendo-game voor kinderen, maar dan zonder een eigen karakter.

Een racegame zonder multiplayer zou geen goede racegame zijn dus ook in Freefall Racers kun je met anderen spelen. De opties zijn gelimiteerd tot het spelen met z'n tweeën in splitscreen. Je staat dus dan met twee man als een debiel met je armen wijd te zwaaien voor de tv. 

Normaal gesproken is multiplayer leuk en voegt het gezelligheid toe, maar als de basis in de game al matig is, wordt dat met meer spelers niet ineens beter. Er zijn leukere multiplayergame op Xbox 360, ook voor Kinect. 

Conclusie
Kortgezegd is Freefall Racers leuk voor een half uurtje en zul je het daarna nauwelijks meer spelen. Heb je echter kinderen die constant zeuren om nieuwe spelletjes, dan kun je Freefall Racers voor slechts 800 Microsoft Punten, euh, € 9,49 downloaden en dan zijn ze weer even zoet.

Zoek je een echt toffe racegame voor Kinect, dan moet je nog even verder zoeken.

Freefall Racers is exclusief voor Xbox 360 en vereist een Kinect-camera

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.