Boek: De Stad Van De Engelen - Danielle Trussoni

Wouter Kursten (Magneet)

Drie jaar geleden kwam Het Uur Van De Engelen voorbij bij de te reviewen boeken. Het bleek één van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Iets meer dan drie jaar later is het vervolg uitgekomen: Stad Van De Engelen. Hopelijk is het net zo’n goed boek als het eerste deel.

In Het Uur Van De Engelen maakten we kennis met de historicus Verlaine die verstrikt raakte in een gevecht tussen engelen en engelenjagers. Uiteindelijk wonnen de engelenjagers maar één van hun mensen bleek op het einde een engel te zijn: Evangeline.

Een paar jaar later is Verlaine in Parijs, hét centrum voor de engelenjagers. Hij is nu een fulltime engelenjager geworden die tegen de kwaadaardige engelen strijd. In Parijs komt hij Evangeline voor het eerst in jaren weer tegen en belandt direct in een heftige strijd. Deze strijd brengt hem naar Rusland waar de erfenissen van de tsaren een belangrijke rol blijken te spelen om de engelen te verslaan.
Langzaam maar zeker komt de lezer achter de geschiedenis van hoe Evangeline een engel kon worden terwijl haar bloed alle kenmerken van de normale mens heeft. Tegelijkertijd komt Verlaine ook steeds dichter bij de stad van de engelen. Dit blijkt echter geen gewone stad te zijn.

Qua leesbaarheid is De Stad Van De Engelen net zo goed als zijn voorganger. In één of twee avonden was ik door de (helaas maar) 288 bladzijdes heen. Ook alle personages zijn heel erg goed uitgewerkt. Waar het echter mis gaat bij dit boek is het verhaal. Waren de engelen in het eerste boek nog een nieuw en bijzonder iets, in dit boek hadden het net zo goed normale criminelen kunnen zijn. Het verhaal is leuk maar absoluut niet bijzonder. Bijna alle gebeurtenissen zie je tientallen pagina’s eerder al aankomen.

Helaas is dit dus een sequel zoals het bij de films ook gaat: redelijk uitgewerkt maar wordt totaal overschaduwd door het origineel. Gelukkig is het einde niet al te open waardoor we hopelijk geen derde episode hoeven te verwachten. Het eerste boek is al meerdere keren mijn kast uitgekomen maar het tweede zal er waarschijnlijk voor altijd verstoffen.