Boek: Mijn Majesteit, verhalen over Beatrix

Jeffrey

In het boek Mijn Majesteit, verhalen over Beatrix zijn verschillende verhalen gebundeld van onder andere Youp van 't Hek, Claudia de Breij en Leon Verdonschot. Anekdotes worden afgewisseld met gedichten en ervaringen die zij met de koningin hadden en sommige nog steeds hebben.

Het resultaat is een boek dat vele zijdes kent. Iedereen heeft een mening over Beatrix en het koningshuis en het wordt duidelijk dat deze meningen zeer uiteenlopen. Het boek heeft het onder andere over alle drama's die zich in de familie hebben afgespeeld, met als laatste drama uiteraard de perikelen rondom Friso. Daarnaast wordt de lezer meegenomen in het huwelijk van Beatrix met Claus, hoe zij leefden, hoe zij met elkaar omgingen en ook hoe Beatrix veranderde nadat Claus overleed.

Mijn Majesteit, verhalen over Beatrix is een vermakelijk boek en leest eenvoudig weg door de gebundelde korte verhalen. Verwacht geen literair hoogstandje, dat is het uiteraard niet. Wat het wel is, is een boek met grappige en interessante verhalen over Beatrix en het koningshuis, die je eerder nog niet hebt gehoord.