Copper

Jeffrey

Copper neemt je mee in het leven van Kevin Corcoran, een Ierse immigrant die politieagent is in de beruchte Five Points buurt in New York. De vrouw van Corcoran is vermist en zijn dochter is overleden, in New York hoopt hij informatie of aanwijzingen te vinden hierover.

Het eerste wat opvalt aan de serie is dat de Amerikaanse preutsheid totaal is weggelaten. Onder andere rassendiscriminatie, klassenjustitie en kinderprostitutie passeren gemakkelijk de revue en dat is direct een aspect wat het een goede serie maakt. Het laat de daadwerkelijke realiteit van die tijd zien zonder dat er terughoudend wordt omgegaan met bepaalde onderwerpen.

Gedurende zijn werk wordt Corcoran ondersteund door verschillende mensen met allen een eigen en uniek verhaal. Zo schakelt hij, tijdens zijn werk als detective, regelmatig de hulp in van Matthew Freeman, een zwarte dokter die meerdere malen aanwijzingen vindt die Corcoran zelf niet kon vinden. Het probleem met de band tussen de twee heren is dat Amerika net uit de burgeroorlog is en dat discriminatie nog steeds de orde van de dag is.

Al met al is het eerste seizoen van Copper veelbelovend. De serie neemt je mee in de chaos waarin Amerika verkeerde na de burgeroorlog en alle problemen die daarbij kwamen kijken. Maker Tom Fontana heeft ervoor gekozen om geen enkel taboe onbesproken te laten, iets wat de serie zeer ten goede komt. Daarnaast wordt naarmate de serie vordert duidelijk dat er goede research naar de geschiedenis is gedaan waardoor er in de serie een perfecte sfeer is gecreëerd. Seizoen 2 is nu twee afleveringen onderweg en het is te hopen dat de open verhaallijnen daadwerkelijk worden doorgezet, het is op dit moment namelijk vrij eenvoudig om deze makkelijk weg te schrijven. Het is te hopen dat Fontana zijn serie meer eer toebedeeld.