De Sims 3: Exotisch Eiland

Pheno

Het weer zit misschien niet mee hier in Nederland, alhoewel het dit weekend eindelijk zomers is, maar de Sims kunnen altijd genieten van zon, zee en strand.

Header

Na de universiteit is het dan eindelijk zo ver: mijn Sim is binnen en verdient bakken met geld. Tijd om het uit te geven dus en waar kan dat beter dan op een exotisch eiland, ver weg van alle beslommeringen? Eindelijk een bescheiden resort met casino en een woonboot.

Kokomo
Isla Paradiso is het nieuwe gebied in De Sims 3 Exotisch Eiland. Dit staat geheel in het teken van een tropische omgeving. Onbeperkt zon, zee en strand dus. Je Sims kunnen zich op een bewoond eiland in het gebied vestigen, maar op zoek naar een onbewoond eiland en daar je eigen Expeditie Robinson starten is een andere mogelijkheid.

De Sims 3: Exotisch Eiland 

Deze Sims-uitbreiding staat dus geheel in het teken van vakantie en ontstressen. Daarom zijn er genoeg activiteiten toegevoegd om je in vakantiesferen te krijgen. Zwemmen, snorkelen, jetskiën, varen in een speedboot en windsurfen doe je voor de ontspanning. Wil je nog wat geld verdienen kun je gaan vissen of om zo een vis voor geld te verkopen op de plaatselijke markt. Wil je de jackpot winnen dan zijn er nog schatten verborgen in de zee. Het is niet allemaal vrede op aarde. Er zijn zeemonsters die tijdens je wateractiviteiten plots opduiken en je Sim vooral laten schrikken.

De Sims 3: Exotisch Eiland

Saaie bedoening
Het duiken is iets geheel nieuws als activiteit. Op zich een leuke toevoeging, maar je mag maar op enkele plaatsen duiken en het gebied waarin het mag is niet zo enorm groot. Er is onder water ook niet heel veel meer te doen dan wat vissen proberen te vangen, schelpen te pakken en wachten tot je weer naar boven moet. Als duiker had ik gehoopt op een carrière als echte duikgids, maar zo uitgebreid zijn de duikstekken niet.

De Sims 3: Exotisch Eiland

Livin' la vida loca
In De Sims 3 Exotisch Eiland zijn de woonmogelijkheden enorm uitgebreid. Je woonde al ergens in je stad, maar nu is het mogelijk meerdere huizen te bezitten door een eenvoudig vakantiehuisje, een woonboot of zelfs een resort te bezitten. Waarom nog werken in de stad als je een eigenaar van een resort in tropische oorden kan zijn? Maar als je het ruime sop wil kiezen kan dit, lekker van haven naar haven varen en genieten maar. Het valt alleen op dat de computer het wat lastig kreeg met al dat deinende water als je midden op zee bent.

De Sims 3: Exotisch Eiland

Hotel California
Een resort bezitten is iets nieuws en dat is wel uitgebreid. Als je je resort gebouwd hebt krijg je een managementspel in De Sims 3. Je kunt het uiterlijk van je resort aanpassen, verschillende services aanbieden en het loon van je staf regelen. Je gasten gaan vanzelf zeuren als iets beter kan. De kwaliteit van je restaurant-voedsel, bubbelbaden, luxe kamers of een waterpretpark helpen al snel om je resort aan meer sterren te helpen. Het resort zorgt in ieder geval voor een geheel nieuwe gameplay in De Sims en zorgt dat je eens een sim in een sim aan het spelen bent.

De Sims 3: Exotisch Eiland

Conclusie
Het is al zo vaak geroepen: Electronic Arts melkt De Sims helemaal uit met al die uitbreidingspakketten. De mensen die dat roepen hebben waarschijnlijk nog nooit De Sims aangeraakt en zien alleen een prijskaartje bij elke uitbreiding, om daarna gerust jarenlang een tientje per maand aan een MMO uit te geven. De Sims 3: Exotisch Eiland zit goed in elkaar, brengt nieuwe gameplaymogelijkheden en vooral het sim-gedeelte van het resort is erg leuk uitgedacht. Het duiken had beter uitgewerkt kunnen worden, maar helaas, nu is die activiteit eigenlijk best saai. Je krijgt spontaan zelf zin in een all-inclusive vakantie op een luxe resort. Dat dan weer wel.

Pluspunten Minpunten Cijfer
+ Gegarandeerd zon - Karig duiken 8
+ Veel woningmogelijkheden - Je wil niet meer terug naar je stad
+ Resort managen  


Gespeeld op Mac OS, ook verkrijgbaar voor Windows.


Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.