The Kings of Appletown

dekatophetspek

The Kings of Appletown is een spannende jeugdfilm die zich afspeelt in Appletown, het meest oubollige stadje dat er in de Verenigde Staten te vinden is. Dylan en Cole Sprouse spelen de neefjes Will en Clayton die in het ietwat suffige stadje wonen, waar de meest spannendste gebeurtenis van het jaar de jaarlijkse kermis is. Will en Clayton zijn een stel eigenwijze pubers, die er 's nachts graag stiekem op uit gaan, om dan 's morgens vlak voor ze naar school moeten weer in hun bed te duiken.

The Kings of Appletown 1

De twee horen dat het spookt in het spookhuis en de stoere Will moet dat met eigen ogen zien. Ze zijn echter getuige van een moord en weten maar net ongezien te ontkomen. De daaropvolgende dag staat de plaatselijke bromsnor voor de deur met de vraag of ze misschien iets weten van de diefstal van 25.000 dollar van de kermis. De twee neven zijn echter bang dat ze straf krijgen voor het inbreken op de kermis en besluiten om niks te zeggen. Als ze te horen krijgen dat de vader van hun buurmeisje Betsy (Victoria Justice) voor de moord wordt opgepakt moeten de twee hun uiterste best doen om zijn onschuld te bewijzen.

The Kings of Appletown 2

Het eerste wat je opvalt bij het bekijken van de film The Kings of Appletown is de gemoedelijke sfeer die in de film heerst. Appletown is zo'n ouderwets aandoend stadje, dat je ook zo in een tv-serie als The Waltons of The Little House On the Prairie zou kunnen verwachten, zij het dan wel in een wat moderner jasje met mobiele telefoons en jetski's. De film is geregisseerd door Robert Moresco, die we ook kennen van films als Crash en Million Dollar Baby, gebaseerd op een scenario van zijn dochter Amanda. Bij aanvang doet de film een beetje kinderachtig aan, maar dat gevoel ebt snel weg als het avontuur begint. The Kings of Appletown is een film gemaakt voor jonge tieners, maar zal een veel bredere groep kijkers aanspreken, met haar geslaagde combinatie van een humoristische jongerenfilm en een avonturenfilm.

The Kings of Appletown 3

In een tijd dat veel films niet meer schijnen te kunnen worden gemaakt zonder een overdosis aan CGI, bewijst The Kings of Appletown dat men op de ouderwetse manier nog steeds prima in staat is om een spannende jeugdfilm af te leveren, waar je met het hele gezin van kan genieten. Uiteraard is de aanwezigheid van de beeldschone Victoria Justice, die we ook kennen van de succesvolle serie Victorious, een goed excuus om naar deze film te gaan kijken.