Killer Joe

Jeffrey

Killer Joe gaat over een drugsdealer, Chris Smith, uit een achterbuurt. Het probleem van Chris Smith is dat hij een schuld van zes ruggen bij Digger Soames heeft. Zodra hij hoort dat zijn moeder een levensverzekering van 50.000 euro heeft afgesloten, besluit Chris dat dit een goede manier is om geld te verdienen. Killer Joe wordt als huurmoordenaar ingeschakeld. De levensverzekering zou genoeg moeten zijn om de schuld en Killer Joe af te betalen. Killer Joe heeft als onderpand echter het zusje van Chris, Dottie Smith.

De film is zoals je van Friedkin kan verwachten, donkere en bij vlagen een zieke film om te kijken. Het is geen horror waarbij lichaamsdelen door het beeld vliegen en waarbij rood de boventoon voert als het om kleuren gaat. Het is psychologische horror die ook nog komedie in zich heeft. Dit zorgt voor een film die prima te kijken is ook als je niet van ranzige horror houdt.

In de film is daarnaast prima te zien hoe weinig een mensenleven voor mensen als Chris en zijn vader, die meewerkt aan het plan, waard is. Daarnaast speelt Matthew McConaughey zijn rol als Killer Joe voortreffelijk. Het is aan alles af te lezen dat hij geniet van het feit dat Chris geen enkel moment zeker is of hij Joe daadwerkelijk kan betalen. In dat opzicht is Killer Joe ook het toonbeeld van de gehele film; totaal ontspoord, altijd in voor wat geweld en vol zwarte humor.

Al met al is het een vermakelijke film om te kijken, het is een horrorfilm met zwarte humor die ervoor zorgt dat, iedere keer als je drumsticks eet je aan deze film moet denken.