Kung Fu Rabbit

Dat Ouya is misschien zo'n gek idee nog niet. Dat dacht ik terwijl ik Kung Fu Rabbit, een smartphone-game die vorig jaar uitkwam op iOS en Android, op mijn Wii U speelde. Deze platformer komt namelijk veel beter tot zijn recht met een controller. De vraag is echter of het zich met console-games kan meten.

De knullige naam verraadt al een beetje dat het oorspronkelijk een smartphone-game is. Zodra je begint te spelen wordt dat bevestigd. De levels zijn nog steeds ultra-kort (ideaal voor onderweg) en de interface is gemaakt met een touchscreen in gedachten. Al is dat laatste geen probleem dankzij de GamePad. 

Cute
De game is verder een simpele 2D-platformer. Als schattige konijntje springt je van platform naar platform tot je het einddoel bereikt. Soms zitten er vijanden in de weg, die kun je alleen afmaken door tegen hun rug aan te lopen (dat heeft weinig met kung fu te maken, maar goed).

Onderweg kun je ook per level vier semi-verstopte wortelen verzamelen. Die wortelen dienen als valuta voor upgrades die het spel makkelijker maken, zoals een checkpoint of een kracht die gelijk alle vijanden in het level verwijdert. Beter nog, met genoeg geld kun je de hard-modus veel eerder vrijspelen. Dat is maar goed ook, want de game is op normal kinderlijk eenvoudig.

Super Meat Boy
Op hard werd ik blij verrast hoe pittig de game kon worden. Dat het moeilijk kan zijn is eigenlijk niet gek, want de makers lijken erg geïnspireerd te zijn door Super Meat Boy. Veel van de hindernissen, bijvoorbeeld de zanderige blokken waar je tegen aan moet springen om ze te laten verdwijnen, lijken direct van SMB over te zijn genomen. Niet bepaald origineel dus.

Een ander probleem is dat de game opgeblazen aanvoelt door de hoeveelheid content. Het bevat maar liefst tachtig levels, die ook nog eens allemaal een hard-modus-versie hebben. Helaas prefereert Kung Fu Rabbit kwantiteit boven kwaliteit; in veel levels doe je eigenlijk hetzelfde. De lay-out verandert ook weinig. Datzelfde geldt ook voor de graphics, de ooit mooie achtergronden worden ontzettend veel hergebruikt. Door dit alles beginnen de levels in de game al snel voor het gevoel samen te smelten.

Kung Fu Rabbit is een ietwat saaie, eentonige en onoriginele Super Meat Boy-light. Die game was echter fantastisch, dus je houdt nog altijd een aardige en ook vaak pittige platformer over. Als je het niet erg vindt dat je vijf keer zo veel betaalt (5 euro) als de smartphone-variant is dit een kleine aanrader voor de liefhebber.

Gespeeld op Wii U, ook beschikbaar op iOS en Android.


Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.