CD: Tangarine - Seek & Sigh

dekatophetspek

Het uit Assen afkomstige Tangarine is een folkduo, dat jarenlang stad en land afreisde om op te kunnen treden. Dat was hard werken voor de tweelingbroers Sander & Arnout Brinks. Ze moesten namelijk alles zelf doen. Een optreden van Tangarine kwam voor de broers neer op het zelf opbouwen van een podium, kaartjes verkopen, roadie, licht- en geluidsman zijn, de stoelen klaarzetten en zelfs na een optreden de bezem door de zaal halen.

Tangarine - Seek & Sigh

Van Youth for Christ-avonden, optredens in dorpshuizen en wijkcentra, en huiskamerconcerten door het hele land, het duo was overal te zien. In februari 2013 kwam eindelijk het keerpunt toen Tangarine een minuut lang haar kunnen mocht tonen in het veelbekeken programma De Wereld Draait Door. Opeens vlogen de aanbiedingen van labels bij de broers om de oren en Tangarine besloot om met Excelsior Records, ook bekend van haar platen van onder meer Tim Knol, Spinvis en The Kik, in zee te gaan.

Op Seek & Sigh laat Tangarine duidelijk merken waar haar muzikale voorkeur ligt. Tangerine maakt een heerlijke combinatie van folk, popmuziek en country en hebben met Seek & Sigh een zeer persoonlijk album afgeleverd. Het album opent met 'Out of Sight' waarin de broertjes Brinks terugkijken op hun verleden. "I've been living with myself. There were four walls around me. I've been waiting way too long. There was no one to hold me." Het liedje doet wel wat denken aan het oudere werk van Robert Long, toen deze nog Engelstalige liedjes maakte met de groep Unit Gloria. Het persoonlijke tintje is ook zeker terug te horen in 'Waters On the Rise', waar de broers zingen over het opgroeien in een christelijke omgeving, waar ze duidelijk te horen kregen wat ze moesten geloven en hoe ze moesten leven.

Door de prachtige samenzang van Sander & Arnout Brinks doet Tangarine denken aan artiesten, zoals The Everly Brothers ('Reasons', 'Motion of Light'), Simon & Garfunkel ('Seek & Sigh') en zelfs James Taylor ('Sure of the Things'). Seek & Sigh is geproduceerd door Frans Hagenaars (producer van onder meer Bettie Serveert en Darryl-Ann) en Matthijs van Duijvenbode (manager en tekstschrijver van Tim Knol), mannen met ervaring op het gebied van singer-songwriter-muziek. Het muzikale hoogtepunt, op het evenwichtige album met in totaal twaalf liedjes, is het psychedelisch aandoende 'The Past In Us' waarin we horen hoe het verleden verantwoordelijk is voor het heden. Tangarine is een duo waar we nog veel van gaan horen!