CD: Bring Me the Horizon - Sempiternal

dekatophetspek

Na het ietwat tegenvallende There Is a Hell, Believe Me I've Seen It, There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret was het afwachten waarmee de mannen van Bring Me the Horizon ons op hun volgende album zouden verblijden. Op Sempiternal, het vierde album van de metalcoreband uit Sheffield worden echter alle goede verwachtingen waargemaakt.

 BMtH - Sempiternal

Bring Me The Horizon is een band die geen tussenweg kent. Of je vindt ze geweldig, of het is helemaal niks. Klonk Bring Me The Horizon op haar eerste twee albums als een deathcoreband, sinds There Is a Hell, Believe Me I've Seen It, There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret richt de band zich ook op electronische muziek, een muzikale koers die wordt doorgezet op het meer toegankelijke Sempiternal. Als er één ding is dat opvalt aan de nieuwe release is het wel dat zanger Oliver Sykes heeft ontdekt dat hij naast krijsen en schreeuwen ook prima zuiver kan zingen.

Sempiternal is het derde album dat Bring Me The Horizon uitbrengt via Epitaph Records. De plaat stond eigenlijk gepland voor eind april maar nadat eind februari al opnames uitgelekt waren besloot men het proces wat te versnellen. Er is sinds het vorige album best veel veranderd voor de band. Zo heeft gitarist Jona Weinhofen de band verlaten en werd de line-up uitgebreid met toetsenist Jordan Fish, die meteen een groot aandeel heeft gekregen op de nieuwste release. Afgaande op de teksten op dit krachtige album, zit zanger Oliver Sykes nog steeds vol woede. Zo heeft hij in 'Crooked Young' een duidelijke boodschap voor volgelingen van eender welk vliegend spaghettimonster dan ook: "Fuck Your Faith. No One’s Gonna Save You!"

Bring Me the Horizon

Bring Me the Horizon is een band die regelmatig in dezelfde muzikale vijver vist als bijvoorbeeld Linkin Park. Toch blijft de band op Sempiternal trouw aan haar typische eigen geluid en dat is de groep toe te juichen. Met Sempiternal  heeft Bring Me the Horizon een zeer toegankelijk album gemaakt met hier en daar een scherp randje.