The Battle

dekatophetspek

Beroemd worden. Wie wil dat niet? In de Nederlandse familiefilm The Battle is het slechts één van de vele verhaallijnen die de revue passeren in een spannend maar ook zeker komisch avontuur.

The Battle 1

The Battle is het derde deel in de succesvolle reeks Mijn Vader is een Detective van regisseur Will Wissink. Net als in de voorgaande twee delen draait het in deze spannende familiefilm weer om de gescheiden detective Max (Cees Geel), die samen met zijn puberende kinderen Mara (Tara Hetharia) en Sam (Tjeerd Melchers) in een gezellige buurt woont waar iedereen elkaar kent.

Sam speelt samen met zijn vrienden Ortwin (Rick Mackenbach), Mara (Tara Hetharia) en Sterre (Jasmin Pasteuning) in een bandje waarmee ze aan de tv-show Pop Stars willen meedoen. Sams buurmeisje Sterre raakt bevriend met de zanger Marty, die ook aan de talentenjacht meedoet. Hierdoor ontstaan de nodige spanningen in het jonge bandje. Ondertussen wordt vader Max aangereden door een auto en breekt een been. En alsof dat nog niet genoeg materiaal is voor een onderhoudend avontuur, is er ook nog baron Robin (Beau van Erven Dorens), Ortwins rijke vader die popmuziek eigenlijk te min vindt voor zijn zoon. Als Ortwin vlak voor de finaleronde van Pop Stars spoorloos verdwijnt, moet detective Max in actie komen om samen met de kinderen het probleem op te lossen.

The Battle 2

Bij het bekijken van The Battle krijg je een beetje hetzelfde gevoel als bijvoorbeeld bij de Harry Potter-films. Waren Sam, Ortwin, Sterre, Max, Femke en Mara in de voorgaande twee films nog kinderen, inmiddels zijn we vier jaar verder en zijn de hoofdrolspelers in de reeks opgegroeid tot pubers. Het door Zebi Damen geschreven scenario is een opzichzelfstaand verhaal dat ook kan worden gezien als je de vorige twee delen niet hebt gezien.

In een tijd dat tv-shows als Idols, So You Wanna Be A Popstar, Sterren Springen van de Duikplank en meer van dat soort meuk ontzettend populair is onder jongeren, speelt The Battle daar mooi op in. Met een sterrencast met onder meer Ellen ten Damme, Jeronimo van Ballegoijen, Dean Saunders (zijn filmdebuut), Bob Fosko en Sanne Vogel is het dan ook haast onvoorstelbaar dat veel tieners deze film niet kennen.

The Battle 3

Extra:
Trailers:
Mijn Vader is Detective: Het Geheimzinnige Forteiland
Mijn Vader is Detective: De Wet Van 3
Mijn Vader is Detective: The Battle

Videoclips:
Firefly
A Night to Remember

Set Impressies.
Een korte collage van beelden achter de schermen bij het maken van deze film.

Conclusie: Een zeker geslaagde jeugdfilm die geschikt is voor het hele gezin. A-Film bewijst wederom dat er in Nederland nog steeds leuke films worden gemaakt die je vaker dan één keer kan bekijken. Mijn Vader is Detective: The Battle is een aangename rolprent met een fikse dosis spanning en vermaak.