Joe Danger

Wout (WoutD)

Na Joe Danger op PlayStation 3 en de sequel Joe Danger 2: The Movie is waaghals Joe aanbeland op het touchscreen van je iDevice. Voert hij een spectaculaire show uit of kan hij zijn publiek maar moeilijk overtuigen?
Joe Danger Touch-header

Het is altijd bewonderenswaardig wanneer een ontwikkelaar een consolegame volledig aanpast aan een touchscreen. Rayman Jungle Run is hier het beste voorbeeld van. Door de originele platformer om te vormen in een autorunner, kon je de game met slechts twee vingers spelen. Joe Danger was een fantastisch spel op de consoles en ik was dan ook aangenaam verrast door de geweldige conversie naar touchscreen.

Als ik niet wist dat Joe Danger oorspronkelijk een consolegame was, had ik het nooit ontdekt. In plaats van een joystisck met knoppen, bestuur je Joe hier door slechts te drukken en te vegen. Terwijl Joe automatisch op zijn motor naar het einde van het level racet, kun je hem laten bukken door het scherm in te drukken. Wanneer je loslaat, maakt de held een klein sprongetje en een extra druk op het scherm zorgt voor een tweede sprong. Wanneer je in de lucht bent, kun je je tricks uitvoeren door naar links en rechts te vegen. Dit verhoogt je multiplier en zo kun je hogere scores behalen.

Door deze inventieve besturing voelt het spel zeer natuurlijk aan, maar de graphics helpen hier ook een handje bij. De game ziet er cartoony uit, maar is tegelijkertijd één van de mooiste games die ik ooit op mijn iPod heb gezien. De textures zijn zeer scherp, de personages zien er goed uit en de achtergronden geven het geheel een levendige indruk. Het geluid is ook van een hoog niveau en de catchy deuntjes blijven na een lange sessie in je hoofd hangen tot je er gek van wordt.

Joe Danger

Joe Danger mag dan wel goed te besturen zijn en er mooi uitzien, maar zonder leuke gameplay is een game natuurlijk niets. Gelukkig scoort ook hier de game zeer goed op. Joe Danger bestaat uit net geen 60 levels en blijft variëren door steeds nieuwe elementen te introduceren. De game start vrij gemakkelijk, maar naar het einde toe moest ik een level soms wel meer dan twintig keer herspelen. Herspelen zul je wel vaker willen doen, want elk level bevat drie objectives die je kunt voltooien. Deze doelen gaan van het verzamelen van de letters DANGEROUS tot het uitvoeren van perfecte sprongen. Op deze momenten toont het spel wat het echt in zijn mars heeft door je heel moeilijke uitdagingen voor te schotelen.

Tijdens het spelen van de levels, verdien je een heleboel munten. Met deze munten kun je vervolgens nieuwe personages kopen, die je op hun beurt de mogelijkheid geven om hogere multipliers te behalen en meer munten te verzamelen. Op deze manier kun je de game voor een heel lange tijd blijven spelen. En dat zal je met veel plezier doen, want Joe is een stuntheld die blijft entertainen.

5 Clivejes