Gadget: Coolermaster Carbon Texture voor iPad & TF300

Wouter Kursten (Magneet)

Als je dan zo'n dure en glimmende iPad koopt, dan wil je hem graag behoeden voor nare krassen en vuiligheid. De Coolermaster Wake Up Folio - Carbon Texture beschermt zowel de voor- als de achterkant van je tablet. De fabrikant beweert dat de case geschikt is voor de iPad twee en de nieuwe iPad, maar gelukkig, ook onze gloednieuwe iPad van de vierde generatie laat zich zonder tegenstribbelen vastklikken in het hoesje. Het verwijderen van de hoes gaat al net zo gemakkelijk: even friemelen aan de twee hoekjes bovenaan en je iPad is weer vrij.

Beter goed gejat...
De Wake Up Folio kent dezelfde trucjes als Apples eigen Smart Case. Klap je de magnetische cover dicht, dan gaat je iPad acuut in slaapstand. Flap je de cover weer open, dan kun je meteen weer verder gamen, mailen of FOK!'en.
Je kunt de hoes ook 'oprollen' zodat hij dienstdoet als standaard. In de ene stand maakt hij het je gemakkelijker om te typen. Rol je de cover nog een slagje verder, dan kun je je iPad rechtop zetten, in landschapsmodus. Dat is ideaal voor het geval dat je een filmpje kijkt, je iPad als overpriced fotolijstje gebruikt of aan het FaceTimen slaat.
Deze laatste stand oogt helaas wel wat labiel: het is alsof je iPad té recht staat en ieder moment voorover kan kletteren, plat op het scherm. Maar ik heb de hoes onderworpen aan de ultieme test: de iPad bleef zelfs tijdens een presentatie staan zoals hij moet staan, ondanks mijn klamme en hevig trillende handen.

Uiterlijk
De cover is beschikbaar in zwart, zilver en brons en heeft een reliëfje dat doet denken aan een gereedschapskist. Ik heb zelf een voorkeur voor de frisse kleuren van de vorige Cool Master-reeks, maar ja, ik orden mijn boeken dan ook op regenboogvolgorde. De cover ziet er in ieder geval robuust uit.
De binnenkant van de hoes is gemaakt van zacht, suède-achtig spul dat ervoor zorgt dat je tablet schoon blijft. Uitsparingen zorgen ervoor dat de knoppen van je iPad bereikbaar blijven en je bijvoorbeeld ook nog gewoon een foto kunt maken.

Stylus
Als extraatje levert Cool Master een stylus bij de case. Zo'n klein pennetje dat binnen de kortste keren verdwaald raakt in je tas of eenzaam achterblijft in je broekzak. Het duurde slechts een week voordat ik ontdekte dat de stylus blijft kleven aan de meest rechter strook van de cover. Doe je voordeel met deze info!

TF300

Ook voor het tabletdeel van de Asus TF300 levert Coolermaster een Folio, namelijk de Transformer Folio - Carbon Texture. Zoals de naam al zegt is ook deze van een carbon structuur voorzien. Nadeel tegenover de iPad-versie is het feit dat hij niet automatisch in stand-by gaat als je de Folio dichtklapt. Dit zal echter eerder een beperking van Android zijn dan van de Folio zelf.

Deze versie is leverbaar in de twee kleuren waarin de TF300 ook leverbaar is: donkerblauw en wit. Net als bij de iPad-versie blijft alles beschikbaar: knoppen, plek voor de geheugenkaart, poweraansluiting en de camera.

Aangezien ik het toetsenbordgedeelte van de TF300 niet heb, kon ik de Folio niet testen met dat eraan. Uit de dikte ervan blijkt wel dat er eigenlijk geen kans is dat ze samen gebruikt kunnen worden. Let wel, Coolermaster beweert ook nergens dat dit wel zo is maar er moet wel rekening mee gehouden worden. Feit is wel dat er voor de TF300 niet veel hoezen en covers beschikbaar zijn. Dus als je kunt leven met het tabletdeel, of alleen het tabletdeel hebt, dan kan de Folio een uitstekend oplossing zijn om het te beschermen.