The Lost Coast Tapes

dekatophetspek

Sinds The Blair Witch Project in 1999 is het found footage-genre erg populair geworden. In feite was dat ook nog niet eens een originele film aangezien het concept ook al werd gebruikt voor de film Cannibal Holocaust (1980). Sinds The Blair Witch Project schoten de found footage-rolprenten echter als paddestoelen uit de grond, met [REC] (2007), The Poughkeepsie Tapes (2007), Paranormal Activity (2007), Cloverfield (2008) en meer recentelijk Apollo 18 (2011) en The Dinosaur Project (2012) als geslaagde voorbeelden. The Lost Coast Tapes doet sterk denken aan de Noorse horror-fantasy klassieker Trolljegeren (Troll Hunter) uit 2011. Maar waar Trolljegeren nog de nodige hoeveelheid humor aan boord had, ontbreekt deze totaal in deze film van Corey Grant.

The Lost Coast Tapes 1

Sean Reynolds is een journalist die zijn carrière in rook ziet opgaan als de best bekeken aflevering van zijn realityshow een hoax blijkt te zijn. Nadat hij op de televisie een jager hoort claimen het lichaam van een dode Sasquatch - bij sommigen beter bekend als Bigfoot - in bezit te hebben, is Reynolds ervan overtuigd dat de man een oplichter is. Sean haalt zijn oude filmcrew weer bij elkaar, leent een aanzienlijk bedrag aan geld en gaat op weg naar het stadje Lost Coast om daar jager Carl Drybeck te interviewen. In zijn obsessie om te bewijzen dat Drybeck de kluit belazert, brengt Reynolds zijn comeback, zijn leven en de levens van zijn crew in gevaar.

The Lost Coast Tapes 4

Bij het horen van namen als Drew Rausch, Rich McDonald, Ashley Wood, Noah Weisberg en Frank Ashmore als hoofdrolspelers in deze rolprent, ben je snel geneigd te denken hier een enorme B-film met een bijbehorende cast te pakken te hebben. Rausch was echter ook te zien in Battleship, McDonald had een rolletje in God Bless America, Wood is binnenkort te aanschouwen in Argo, Weisberg zat in een terugkerende rol in Law & Order en Ashmore maakte naam met onder meer de serie V. Toch weten ze van The Lost Coast Tapes niet meer dan een middelmatige slappe thriller te maken die geen enkel moment echt eng wordt. De acteurs zijn te gemaakt en weten daardoor niet te overtuigen. Vooral de aanwezigheid van Ashley, een zweefteef die door middel van meditatie met de natuur communiceert, wordt gedurende de film steeds irritanter en ongeloofwaardiger.

The Lost Coast Tapes 2

Het idee van een groepje jongeren dat bewapend met een camera op jacht gaat naar een mythisch wezen, is al zo ontzettend uitgemolken dat echt elk idee wat in deze film tot uitvoering gebracht wordt al eerder gedaan is. Voor een horrorfilm bevat de film ook zeker veel te weinig gore beelden en dat is toch wel iets wat je verwacht als men een film betitelt met de term horror. De grootste tegenvaller van de film is de nogal dubieuze finale van de film die ook nog een draai naar het bovennatuurlijke lijkt te maken. Het idee achter The Lost Coast Tapes is leuk maar bij het bekijken van deze film blijft het idee hangen dat er veel meer mee had kunnen worden gedaan.

The Lost Coast Tapes 3

Conclusie: Alleen geschikt voor diehard found footage-liefhebbers.