Strip: 40 Hours - Alleen tijdens kantooruren

Erik (Bomenverzameling)

40 hours is een strip over het wel en wee van Jensen, Bert en Mark van de afdeling klachtenbehandeling. Je wordt meegenomen in hun wereldje op kantoor. In een sneltreinvaart maak je kennis met de hoofdpersonen en hun leven op kantoor. Dit leventje bestaat vooral uit koffie drinken, slapen en tijd doorbrengen op het toilet.

40 Hours

Deze strip is geschreven door Eric Hercules en getekend door Dick Heins en verscheen eerder in het stripblad Eppo. Alle stereotypes van ambtenaren passeren wel de revue, waardoor het verhaal weinig vernieuwend is. De oudere werknemer Bert zit vooral te slapen terwijl jongeling Mark zijn hormonen nog niet de baas is, ook niet tegenover zijn leidinggevende Jensen. Echt werken wordt er op kantoor niet gedaan, tenminste niet in de strip, ze zitten voornamelijk te slapen of te dagdromen.

Mede hierdoor zijn de gebeurtenissen en grappen erg voorspelbaar, waardoor het verhaal nooit echt boeiend is of een verrassende wending krijgt. De schrijver probeert wel wat actie in het verhaal te brengen, onder meer door een pratende cactus, maar dit zal niet door iedereen als een waardevolle toevoeging worden ervaren. De tekeningen zijn echter wel van prima kwaliteit, maar kunnen niet voorkomen dat het boek gewoonweg niet bijzonder is. Alles is gewoon te stereotypisch; ambtenaren die niets anders doen dan koffiedrinken of uit hun neus zitten te eten.

Ondanks al deze minpunten leest het verhaal toch prettig weg en is het prima vermaak voor als je even een flinke tijd op het toilet moet doorbrengen. Maar al met al brengt deze strip niets vernieuwends en kan het door iedereen verzonnen zijn.