Stash House

dekatophetspek

Goedkoop is duurkoop. Deze uitdrukking gaat zeker op voor het pasgetrouwde stelletje David (Sean Faris) en Emma Nash (Briana Evigan), die voor een habbekrats een in beslag genomen huis op de kop tikken. Als David een geavanceerde sleutel aan Emma geeft, heeft ze in eerste instantie nog niet door dat ze de nieuwe eigenaars zijn van de als Fort Knox beveiligde villa. Het prille geluk slaat echter snel om als ze een immense voorraad heroïne in de muren aantreffen. Als het naïeve stelletje vervolgens naar hun buurman en buurtagent Ray Jaffe (Jon Huertas) gaat met hun vondst begint de ellende pas echt. David en Emma weten ternauwernood aan Jaffe te ontsnappen en sluiten zich in hun van de meest moderne beveiligingstechnieken voorziene fort op. Ray Jaffe en zijn kompaan Andy Spector (Dolph Lundgren) openen de aanval op het huis. Wat volgt is een dodelijk kat-en-muisspel tussen de jonggehuwden en een stel keiharde criminelen. En dan blijkt het niet eens om de drugs te gaan!

Stash House 01

Sinds Dolph Lundgren in The Expendables te zien was, is de boomlange Zweedse acteur weer helemaal hot. De acteur, die in 1985 zijn debuut maakte in de Bondfilm A View To A Kill en daarna nog bekender werd met films als Red Scorpion, The Punisher en Rocky VI, speelt zowaar de hoofdrol in deze rolprent van regisseur Eduardo Rodriguez. Dat Lundgren de beste rol in deze film heeft zegt ook genoeg over de verder relatief onbekende cast. De film doet wel wat denken aan een kruising van Home Alone en Panic Room. Het door Gary Spinelli geschreven scenario rammelt echter wel aan alle kanten. Zo is het bijvoorbeeld op zijn minst dubieus dat de instanties, die het huis in beslag hadden genomen, de enorme heroïnevoorraad niet konden vinden, maar een jong stel dat voor het eerst in hun nieuwe huis komt de stash meteen vindt. En waarom wordt een kast van een huis, voorzien van de modernste beveiliging snufjes, voor een appel en een ei verkocht? Toch mag dit de pret niet drukken.

Stash House 02

Stash House is uitgebracht door Joel Silver's After Dark Action, waarbij eerder al onder meer de films Dragon Eyes en The Philly Kid verschenen. De film zal vast geen Oscars winnen maar biedt toch zeker genoeg vermaak. De rolprent van Rodriguez kent een aantal verrassende wendingen en weet de spanning er prima in te houden. De pogingen van Lundgren en Huertas om het huis in te komen zijn soms onbedoeld komisch te noemen. Ondanks dat Lundgren de hoofdrol speelt komt de acteur maar weinig echt in actie. Het zijn trouwens drukke tijden voor regisseur Rodriguez. Zo verschijnt ook binnenkort zijn nieuwe film El Gringo, met Christian Slater in de hoofdrol, bij After Dark Action.

Stash House 03

Conclusie: Men neemt een aantal films (Home Alone, Panic Room, Paranormal Activity, etc.) en haalt daar een aantal onderdelen uit. Vervolgens voeg je een bekende b-acteur en een verder relatief onbekende cast - en ja ik weet dat Faris in Pearl Harbour zat - en vraagt aan een debuterend scenarioschrijver om daar een script van te maken. Voila! Stash House. Ben je een liefhebber van een leuke B-film dan zul je je geen buil vallen aan deze film. Houd je echter meer van een goeie actiefilm dan kun je deze gerust laten staan.