Tekken Tag Tournament 2

Pheno

Eindelijk is het dan zo ver: de winkelversie van Tekken Tag Tournament 2 valt op de deurmat. Schijfje in de PlayStation 3 en, na een altijd trage firmware-update en installatie, is het fighting time!

Header

Tekken Tag Tournament 2 is een fanservice waar je u tegen zegt. Bijna alle Tekken-personages uit eerdere delen zitten in deze game, en af en toe komen er nog andere oude bekenden, zoals cameo’s van Akuma, Ryu en Ken uit Street Fighter bijvoorbeeld. Tekken x Street Fighter moet nog uitkomen, maar we krijgen alvast een voorproefje. Er zijn dus heel veel personages en dus heel veel tagteam-mogelijkheden. Voor nieuwkomers is dat misschien wel te veel, want een rooster van meer dan vijftig personages is vrij overweldigend.

Tekken Tag Tournament 2

Gelukkig zijn er uitstekende tutorials in Tekken Tag Tournament 2 om je keuze te maken. Want alle personages tot in de puntjes beheersen is een langdurig werkje. Het is beter om eerst te beginnen met één team met personages waarmee je gaat leren vechten. Als eerste is er ‘Fight Lab’, waarin je met een robot een hele reeks aan testen moet doorstaan. Deze leren je de fijne kneepjes van de basis van Tekken Tag Tournament 2. Dus het wegstappen, gooien, blokken, worpen counteren, tagcombo’s en veel en veel meer komen langs.

Tekken Tag Tournament 2

Een onmisbare modus voor iedereen eigenlijk, want met deze basis ga je de gevechten een stuk zelfverzekerder in. Counteren, bounces en juggling zijn je sterkste wapens in dit spel, voor elke vechter, dus het is zaak deze enorm te oefenen. De combot die je bestuurt in de Fight Lab maak je tussen de testen door steeds sterker, door nieuwe bewegingen met jouw verdiende punten te kopen. Hierdoor worden de testen meer dan alleen een potje vechten, het is een soort RPG in een fighting-game.

Tekken Tag Tournament 2

Om je personage zelf beter te leren kennen is er een ‘practice’-modus. Hierin kun je alle soorten bewegingen oefenen tot je blaren hebt. Het handige eraan is dat je de beweging ook kunt afspelen, zodat je ziet hoe het er uit moet komen te zien. Uiteindelijk is al dat oefenen niets waard als je niet online gaat spelen en ook daar heeft Tekken Tag Tournament 2 een hulpje, geheel gratis om te gebruiken.

Tekken Tag Tournament 2

World Tekken Federation is een service waarmee je heel veel informatie over jouw speelstijl kunt vinden. Door je PSN- of Live-account te koppelen aan deze service houdt het jouw prestaties bij in het spel. En dan hebben we het niet alleen over de achievements, maar ook jouw zwakke en sterke punten per personage. Ben je in totaal belachelijk vaak op de grond gegooid? Ga eens wat oefenen op het counteren van worpen, dat helpt je de volgende keer weer. Zelfs je tagteams en eventueel jouw guildprestaties worden bijgehouden. Nog beter, als je meer de pro-wereld in wil: alle online spelers zijn te vinden en op dezelfde manier te analyseren. Als je ziet dat je komende tegenstander vaak geworpen wordt, dan moet je wel gek zijn om dat niet tegen hem te gebruiken.

World Tekken Federation

Tekken Tag Tournament 2 zorgt dus voor heel veel mogelijkheden om je personages te leren kennen en je speelstijl te verbeteren. Gelukkig is er genoeg te doen om die speelstijl in te zetten, Het spel zit bomvol verschillende modi, voor offline en online. Je beste tutorial is namelijk gaan vechten en het liefst online, tegen menselijke tegenstanders. Daar leer je het meest van en ondanks alle hulp die Tekken Tag Tournament 2 biedt moet je het vooral veel spelen om echt beter te worden. De hulpjes zijn wat ze zijn: ze helpen je te analyseren. Je zult zelf moeten oefenen om beter te worden.