The Philly Kid

dekatophetspek

Dillon McCabe is een worstelkampioen die samen met een paar vrienden bier gaat halen in een avondwinkel. Als een groepje straattuig één van de vrienden probeert te beroven loopt dit helemaal uit de hand, met als resultaat een dood stuk straattuig en een doodgeschoten politieagent. Dillon gaat tien jaar achter de tralies. Als hij voorwaardelijk wordt vrijgelaten keert Dillon terug naar Louisiana met het voornemen om uit de problemen te blijven. Wanneer zijn beste vriend Jake (Devon Sawa) ontvoerd wordt in verband met gokschulden, biedt Dillon aan om drie kooigevechten aan te gaan om zo de schuld af te lossen. Dan krijgt hij te horen dat hij opzettelijk een wedstrijd moet verliezen.

The Philly Kid 01

The Philly Kid: Never Back Down is een heerlijk ouderwets aandoende knokfilm. De film, geregisseerd door de zoon van Sean Connery, kent een redelijk voorspelbaar verhaal maar dat mag de pret niet drukken. Wes Chatham, bij liefhebbers ook bekend van zijn rol in onder meer The Unit, zit prima in zijn rol en laat zien een behoorlijk potje te kunnen knokken. De kooigevechten zijn op zeer realistische manier in beeld gebracht en de nadruk ligt vooral op het harde geweld in de kooi. Dat is ook niet zo vreemd als je diverse UFC-vechters mee laat doen aan je film. Al had de rol van Michael Jai White, aka Black Dynamite, wel wat langer mogen zijn.

The Philly Kid 02

Logica in het verhaal is ver te zoeken. Waarom zou een agent na tien jaar nog steeds wraakgevoelens koesteren tegen iemand die niks te maken had met de dood van zijn collega? Hoe kan het dat de UFC deze vechter na twee vrij anonieme gevechten al weet te vinden voor een megagroot kooigevecht? Het boeit allemaal niet, de gevechten laten je al deze zwakke punten van het scenario al snel vergeten met choreografisch prachtig vormgegeven gevechten waarbij het bloed rijkelijk vloeit. Ben je een liefhebber van kickboksen en kooigevechten, en heb je films als Warrior al in je collectie, dan mag je The Philly Kid eigenlijk niet missen in de verzameling.