Shadow Witness

dekatophetspek

The search for the truth might not be as easy to find. Met zo'n tagline verwacht je eigenlijk wel wat van de film die deze aankondiging bezigt. Shadow Witness bewijst helaas dat die waarheid soms niet diep genoeg begraven kan worden.

Shadow Witness 01

Het verhaal van Shadow Witness is zo dun dat het haast onmogelijk is om geen spoilers weg te geven. De film van Scott Ziehl valt onder het genre mysterie, maar het is vooral een raadsel waarom de film op de alom bejubelde IMDB nog steeds 'in production' staat en waarom het wanprodukt überhaupt op een glimmend schijfje is gezet.

Shadow Witness 02

In Shadow Witness draait het om de moord op een jonge vrouw. De in onmin geraakte rechercheur Ty Saunders (Scott Batinkoff) probeert de zaak op te lossen en krijgt daarbij de hulp van de elfjarige Sara (Cat Tebo). Ondertussen zit Internal Affairs-agente Amanda Gibbs hem op de nek in verband met de moord op zijn vrouw. Zowel Ty en Sara blijken een geheim te delen. En dat wordt op een dusdanige manier in beeld gebracht dat zelfs Stevie Wonder het bijna kan zien.

Shadow Witness 03

Shadow Witness is het schoolvoorbeeld van een dertien-in-een-dozijn-film. Regisseur Scott Ziehl levert echter zo'n wangedrocht af, dat zelfs de aanwezigheid van Kevin Sorbo (Hercules: the Legendary Journey) - groot op de doos, maar minimaal aanwezig in de film - de rolprent niet weet te redden. Gelukkig duurt Shadow Witness maar 79 minuten, maar dat is dan ook meer dan lang genoeg voor deze ontzettend voorspelbare pulp. Deze kun je met een gerust hart bij je lokale videoboer op de plank laten staan. Daar mis je echt niks aan.