Emulation

dekatophetspek

In het kielzog van grote filmtitels verschijnen altijd kleinere films die mee willen profiteren van het succes van de blockbuster. Meestal zijn het nieuwe films, maar in het geval van Emulation, die niet geheel toevallig vlak na het uitkomen van Total Recall verschijnt, komt de rolprent uit 2010. Is dit een aanrader of kunnen we hem beter op de plank bij de videotheek laten staan?

Emulation Front

Emulation is de debuutfilm van Tom Getty, die eveneens de hoofdrol speelt en verantwoordelijk was voor het scenario en de productie van de lowbudgetfilm. Emulation Corp is een bedrijf die haar klanten levensgevaarlijke gebeurtenissen laat beleven alsof ze in een film terecht zijn gekomen. Student Noah Wilson (Getty) heeft eigenlijk geen geld om aan het spel mee te doen, maar wordt door het bedrijf overgehaald om toch deel te nemen aan een spel. Als één van de personages in het verhaal echter wordt vermoord is Noah de hoofdverdachte en wordt vanaf dat moment opgejaagd door zowel de politie als de FBI. Om het allemaal nog wat gecompliceerder te maken, zitten er ook nog een stel geharde huurmoordenaars achter Wilson aan.

Emulation 02

Vanaf de herfst van 2008 tot aan de lente van 2010 werd er door regisseur Getty in de weekenden en tijdens de vakantie aan deze rolprent gewerkt, met een cast die geen enkele ervaring met filmmaken had. Dat is helaas ook duidelijk in de film terug te zien. Het verhaal doet een klein beetje denken aan David Finchers The Game, maar weet in de verste verte niet het niveau van deze geniale thriller te benaderen. Emulation heeft een armoedige uitstraling die zelfs de slechtste Asylum-films doet uitblinken.

Emulation 03

Om toch nog een positieve draai aan het verhaal te geven, over deze dvd die naast de film geen extra's bevat, kan ik kort zijn. De volgende film van Getty wordt sowieso beter dan dit vehikel dat we maar weer snel moeten vergeten.