Tony Hawk's Pro Skater HD

wc-eend

Iedereen heeft wel eens het verlangen terug te keren naar die gouwe ouwe tijd. Toen Tony Hawk’s Pro Skater HD aangekondigd werd barstte het internet los. De tijd van nostalgie was losgebarsten, Superman, here we come!

Havik

Tony Hawk’s Pro Skater HD is niet zomaar het originele spel dat in een HD-sausje gegoten is. Het is een kruising tussen de eerste twee delen met wat aanpassingen gemaakt aan het spel. Zo zijn er maar zeven gebieden speelbaar en missen we enkele nummers uit de soundtrack.

Old Skool
De ontwikkelaars van Tony Hawk’s Pro Skater HD vonden het belangrijk dat de feeling van de oude games behouden bleef. Daarom bevat de game de klassieke besturing uit het eerste deel en dat is wennen. Na het eerste deel zijn de controls natuurlijk vaak genoeg aangepast en met Skate is de manier van controls helemaal anders dan we gewend zijn. Gelukkig zit je na enkele minuten alweer volledig in het spel, juist vanwege de simpele besturing en de overbekende soundtrack. Helaas bevat het spel niet de volledige soundtrack van beide delen maar slechts ongeveer de helft van de nummers.

Havik

Als je het spel opstart en start met de singleplayer, zijn zes van de zeven levels nog niet speelbaar. In elk level zijn verschillende doelen te behalen en zodra je er een aantal hebt behaald, mag je aan de slag in een ander level. Doelen zijn simpel en duidelijk door bijvoorbeeld 25.000 punten te behalen of alle zeven kratten kapot te maken in een level. Behaal een doel en verdien geld dat je weer kunt uitgeven aan de gekozen skater, skateboards of enkele nieuwe tricks.

Nieuw is dat er een kaart beschikbaar is tijdens het skaten. Op deze kaart kun je alle bijzonderheden zien en dus ook waar de onderdelen voor opdrachten zich bevinden. Niet alleen voor mensen die alle opdrachten snel willen behalen is dit ideaal, maar ook voor de mensen die het echt lastig willen hebben. Na het behalen van alle opdrachten krijg je namelijk meer opdrachten die iets moeilijker zijn en ervoor zullen zorgen dat je de game vaak zult herstarten.

Opgepoetst
Voor een HD-remake ziet de game er goed uit en merk je dat er moeite voor gedaan is. Helaas zijn er ook mindere dingen aan het spel op te merken. Als je valt, wat vaak genoeg zal gebeuren, reageert de skater soms heel apart. Hij valt door de grond, wordt de lucht in gelanceerd of blijft half achter een object hangen en krijgt spontaan een epileptische aanval. Dit is erg vervelend als de tijd wel door blijft tikken en ten koste gaat van de opdracht die je wilt voltooien.

Havik

Naast het oppoetsen van het grafische deel hebben ze ook een nieuwe multiplayermode toegevoegd. In deze mode krijgt de skater continu een groter hoofd en moet je punten scoren om het groeien te minderen. Wanneer je hoofd te groot wordt, klapt het uit elkaar en heb je verloren. Doe je dit met enkele vrienden online, dan is het lachen geblazen als iedereen een groot hoofd heeft en er gestresst wordt om niet als laatste te eindigen.

Helaas is deze multiplayermode één van de drie die in het spel zit. Het populaire HORSE zit er helaas niet in en wat een groot gemis is, is de lokale multiplayer waarmee je met een vriend samen op de bank offline kunt gamen...

Conclusie
Tony Hawk’s Pro Skater HD is een trip terug in de tijd en zal vele gamers een fijn gevoel geven door bepaalde herinneringen aan te spreken. Helaas zitten er nog enkele bugs in de game en is het missen van de lokale multiplayer en HORSE-mode een tegenvaller, ondanks de toevoeging van een nieuwe modi.

bf3

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.