One For The Money

dekatophetspek

Al voordat One For The Money in 1994 in de boekwinkels verscheen waren de filmrechten reeds verkocht aan Hollywood. Het probleem was echter een geschikte actrice te vinden voor de titelrol. Fans van de boeken over de onhandige premiejager Stephanie Plum en ook schrijfster Janet Evanovich wilden graag dat Sandra Bullock de hoofdrol voor haar rekening zou nemen maar deze hapte niet toe. Toen daarna ook Jennifer Lopez en Reese Witherspoon niet geïnterreseerd bleken te zijn ging de rol naar romkom-actrice Katherine Heigl.

One For The Money cover

Heigl speelt in One For The Money de rol van Stephanie Plum, een alleenstaande vrouw van ongeveer 30 jaar oud, die door omstandigheden haar baan is kwijtgeraakt en hierdoor behoorlijk in de financiële problemen is gekomen. Met een beetje chantage weet ze een baan los te peuteren bij haar neef Vinnie en wordt premiejager. Bij haar eerste klusje is het meteen raak. Ze mag op jacht naar de politieagent Morelli die verdacht wordt van een moord. En laat die Morelli nou net een oude bekende zijn van Stephanie, met wie ze nog een behoorlijk appeltje te schillen heeft.

One For The Money 2

One For The Money is een film die een combinatie biedt van komedie en thriller en slaagt daar, in beide gevallen, niet helemaal in. Julie Anne Robinson maakte eerder naam met de serie Grey's Anatomy, waarin we ook Katherine Heigl, Jason O'Mara, Daniel Sunjata en Debra Monk tegenkomen. Wellicht komt het daar ook door dat de film er uitziet als een lange pilot voor een tv-serie in plaats van een volwaardige speelfilm. Een duidelijk geval van een schoenmaakster die bij haar leest moet blijven.

One For The Money 3

One For The Money is een film die je gerust een keertje bij je lokale dvd-boer kan huren. Vooral de scènes waarin Plum in overleg gaat met haar ouders en oma zijn erg grappig. Voor de extra's hoef je deze film niet te kopen want die heeft deze dvd niet.