Ghost Rider: Spirit of Vengeance

dekatophetspek

Na het redelijke succes van de eerste Ghost Rider-film maakte Avi Arad, producent van Marvel, begin 2007 bekend dat er een vervolg zou komen. Nicolas Cage gaf ook aan weer beschikbaar te zijn voor de rolprent, al wilde hij wel graag een wat grimmiger verhaal dan in de eerste film zien. Het zou echter nog twee jaar duren voordat Columbia Pictures groen licht voor de productie zou geven.

Ghost Rider Spirit Of Vengeance cover

Voor het scenario van de vervolgfilm Ghost Rider: Spirit of Vengeance werd niet de eerste de beste ingehuurd. David S. Goyer had eerder naam gemaakt met scenario's voor onder meer de Blade-trilogie, Jumper, The Dark Knight en meest recentelijk The Dark Knight Rising. Net als in de succesvolle Batman-trilogie speelt ook Ghost Rider: Spirit of Vengeance zich af in een naargeestige, donkere wereld. Met Mark Neveldine en Brian Taylor op de regiestoel was men in elk geval verzekerd van de nodige actie. Het tweetal maakte eerder naam met de twee Crank-films en het eveneens imponerende Gamer. De tweede Ghost Rider-film toont echter duidelijk aan dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst zijn.

Ghost Rider Spirit Of Vengeance Roarke

Nicolas Cage is Johnny Blaze, een stuntrijder die ooit zijn ziel inleverde bij de duivel om zijn vaders leven te redden. Ondanks dat zijn vader kort daarna bij een stunt omkomt moet Johnny als The Ghost Rider op jacht naar zielen die uit de hel zijn ontsnapt. In Ghost Rider: Spirit of Vengeance heeft Johnny Blaze zich, vier jaar na het eerste verhaal, teruggetrokken in Oost-Europa, waar hij als een nomade rondtrekt. Blaze wordt benaderd door de Franse priester Moreau (Idris Elba) met de vraag of hij een jongen genaamd Danny kan beschermen tegen de duivelse Roarke (Ciarán Hinds). De koning van de onderwereld heeft namelijk ontdekt dat Danny zijn zoon is en wil zijn lichaam gebruiken zodat hij langer op aarde kan blijven heersen. Johnny wil het wel doen, maar dan met de belofte dat hij na het voltooien van de klus van zijn Ghost Rider alter-ego afgeholpen wordt. De duivel heeft echter nog een troef in handen. De gewetenloze crimineel Roarke Carrigan (Johnny Whitworth) is veranderd in de ondode psychopaat genaamd Blackout, wiens aanraking dodelijk is.

Ghost Rider Spirit Of Vengeance Johnny Blaze

Nicolas Cage was voorheen altijd een garantie voor een sterke film. De laatste jaren lijkt de acteur echter last te hebben van een chronisch geldgebrek en duikt te pas en te onpas op in de meest matige films die je maar kan bedenken. Nu is Ghost Rider: Spirit Of Vengeance bij lange na niet zo slecht als zijn rol in Trespass, maar echt overtuigen doet de film ook niet. Toch is deze vervolgfilm een stuk aangenamer om te bekijken dan zijn voorganger uit 2007. Vooral de special effects zijn om te watertanden en je kan ook duidelijk zien dat Cage, als ware stripboekenliefhebber, zich als een vis in het water voelde bij het maken van deze actievolle Marvel-verfilming. Datzelfde geldt ook zeker voor de rol van Elba, die een heerlijk zwartgallige komische noot aan het verhaal toevoegt. Ghost Rider: Spirit Of Vengeance is een leuke film voor op een regenachtige zondagmiddag.

Ghost Rider Spirit Of Vengeance dvd menu

De film is op de dvd in zowel 2D als 3D te bekijken en bevat een tweetal 3D-brilletjes. Het glimmende schijfje kent verder geen andere extra's.