Sprookjesboom De Film

Wouter Kursten (Magneet)

Hallo lieve kinderen, wij leven hier in het sprookjesbos meestal lang en gelukkig maar er was eens een dag dat het anders was. Op die dag besloot de Efteling om een film van onze verhalen uit te brengen. Onze televisieserie is al heel leuk voor de kinderen dus ik hoop dat de film alleen maar nog leuker is.

In de film komen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje in Winterland terecht. De Sprookjesbosbewoners moeten vijf kristallen vinden om thuis te komen. De gemene heks probeert daar natuurlijk een stokje voor te steken. Onderweg beleven ze de grootste avonturen en komen ze figuren als ijskabouter Kluns, IJsdraak en IJsfakir tegen.

Door een volwassen Disney kwaliteit bril bekeken zal deze film misschien niet aan de verwachtingen voldoen. Hier en daar wat houterige bewegingen en geen goede lipsync zijn dingen waar je over zou kunnen vallen. De echte doelgroep: kinderen tussen de 4 en 8 jaar die de serie al kennen, zijn echter erg blij met de film. Veel spanning (soms té veel voor mijn kinderen) maar vooral veel puzzels waar ze met de Sprookjesbosbewoners mee kunnen denken. Sprookjesbos de film is echter niet alleen spanning, kinderen zullen tussendoor ook regelmatig hard moeten lachen om de grappen en de grollen van Klein Duimpje, Reus en Wolf.

Qua extra’s had er wel wat meer toegevoegd mogen worden. Verder dan het eindliedje en een trailer met daarin alle karakters komt dit namelijk niet. Nadeel van dat liedje is wel dat kinderen hem snel kennen en graag mee willen dansen. Na vijf keer heb ik dan ook maar gezegd dat ik hem een andere keer wel weer aan zou zetten.

Dat doet me denken aan Roodkapje, die heeft een keer een aanvaring met Reus gehad. Maar dat lieve kinderen dat is weer een ander verhaal.