Like Crazy

Sanne (Syth86)

Een romantisch drama van doorbrekend regisseur Drake Doremus dat je meeneemt op reis in een persoonlijk, hartveroverend verhaal met een nuchter en realistisch randje. Wanneer de Britse uitwisselingsstudente journalistiek, Anna (Felicity Jones) valt voor haar Amerikaanse klasgenoot Jacob (Anton Yelchin), die meubelmaker wil worden, is het recept voor een ontluikende eerste liefde compleet. Maar niets is wat het lijkt...

Like Crazy Film Poster

De tijd die ze samen doorbrengen zolang Anna in Los Angeles is gaat als een roes aan ze voorbij. Het deert ze niet dat de datum waarop zij vertrekken moet steeds dichterbij komt. Ze leven in het moment. Om te laten zien hoeveel Jacob van zijn vriendin houdt maakt hij een stoel voor haar, die ze kan gebruiken achter haar bureau terwijl ze eraan schrijft. Onder de zitting kerft hij de woorden ‘Like crazy’.

Het weekend voordat Anna vertrekt naar Londen, brengen ze een paar dagen door op Catalina. Echt soepel gaat dit niet omdat ze beiden geen afscheid willen nemen. Daarom besluit Anna op de ochtend van vertrek de regelgeving rondom haar studievisum aan haar laars te lappen en bij Jacob te blijven. Hij stemt na enige twijfel in met het plan.

Toch gaat Anna uiteindelijk een paar maanden naar huis en bemachtigt een baantje bij een tijdschrift. Als ze zich opnieuw meldt op Los Angeles Airport beginnen de problemen omdat ze haar eerdere studievisum heeft geschonden. Ze wordt zonder pardon teruggestuurd naar Engeland. Jacob is in paniek en kan niet meteen zelf naar Londen vanwege zijn succesvolle meubelmakerij. De periode dat hun leven en hun relatie verandert breekt aan.

Ze spreken echter wel af dat ze andere mensen mogen daten als ze niet samen zijn. Jacob krijgt een relatie met Sam (Jennifer Lawrence) en Anna met Simon (Charlie Bewley). Toch komen Jacob en Anna steeds tot de conclusie dat ze liever samen zijn dan met een ander. 

Like Crazy 1

De passie die Jacob en Anna voor elkaar voelen spat van het scherm. Confronterend maar toch ook lief. Like Crazy laat zien hoe een stel dat echt van elkaar houdt omgaat met de uitdaging die hun eerste liefde met zich meebrengt. Zeker een aanrader als je alle zoetsappigheid uit romantische komedies zat bent. Aan het woord 'drama' wordt op een verfrissende manier invulling gegeven, echte liefde is namelijk ook vaak pijnlijk en hartverscheurend.

Like Crazy werd terecht winnaar van de Grand Jury Prize voor Beste Film en Special Jury Prize voor Beste Actrice op het Sundance Festival van Robert Redford in 2011.

Kijk deze film gerust met je vriend of vriendin. Dan wel met iemand anders van wie je houdt. Misschien doe je zelfs nog inspiratie op om deze persoon op een originele manier de liefde te verklaren, net als Jacob.

Like Crazy 2

Commentaar van regisseur Drake Doremus, editor Jonathan Alberts en cinematograaf John Guleserian staan als extra's op deze dvd.