Piranha 3DD

Cosmo2.0

Dubbel de actie, dubbel de terror en dubbel D’s. Na een klein succesje van Alexandre Aja, Piranha 3D, komt regisseur John Gulager met Piranha 3DD. De eerste film deed het onverwachts goed met goede cijfers en redelijke kritieken. Weet John Gulager het waar te maken met dit vervolgdeel?

Eigenaren Maddy (Danielle Panabaker) en haar stiefvader Chet (David Koechner) zijn het niet helemaal eens over de invulling van hun waterpark. Waar Maddy een gezellig familiepark wil, heeft Chet de boel al omgebouwd tot een 18+ park, inclusief stripper met een zwemdiploma. Verschillende vreemde incidenten doen zich voor rond het park en Maddy komt tot de ontdekking dat de piranha’s terug zijn. Ze zoekt hulp bij Mr. Goodman (Christopher Lloyd), een oude bekende uit de eerste film, maar kan ze de boel nog redden?

Rondvliegende ledematen, letterlijk een bloedbad en David Hasselhoff, het klinkt al als een slechte jaren 80 film en veel serieuzer moet je deze film ook niet nemen. De film zelf neemt zichzelf niet eens serieus. Het klinkt niet erg aantrekkelijk, maar uiteindelijk valt de film best mee. Er zitten genoeg soorten humor in de film waar iedereen wel om kan lachen en de beelden zijn ook vermakelijk.

Het verhaal is matig en de personages zijn oppervlakkig. Gelukkig wordt dit goedgemaakt door een aantal zaken. Als eerste de cameo’s van Christopher Lloyd als Mr. Goodman en de cameo van Ving Rhames als Deputy Fallon. Als tweede David Hasselhoff, die zichzelf mag spelen. Eigenlijk wordt de film alleen maar beter door de komst van Hasselhoff, met zijn zelfspot en de humor rondom zijn persoon.

Kritieken tot nu toe zijn niet lovend (en terecht) en de release is ook niet groots aangekondigd. Waar het eerste deel nog om te lachen was, lijkt deze film toch een stapje terug te hebben genomen in zowel humor als serieusheid. Voor een horror-comedy is er te weinig horror en te weinig comedy, het is eerder een parodie op een horror-comedy. Als je de film gaat kijken, dan zul je je vermaken, maar als het mogelijk is dan kun je beter een andere film kiezen om te kijken.