CD: Triggerfinger - Faders Up 2 - Live In Amsterdam + The Road Sessions

dekatophetspek

Triggerfinger is een trio die zich moeilijk in één hokje laat plaatsen. De groep wordt wel 'de hardste band van Antwerpen' genoemd en wordt ook regelmatig vergeleken met bands als Queens Of The Stone Age en Led Zeppelin. Vooral de vergelijking met die laatste band is op een aantal vlakken zeker te maken.

Triggerfinger Faders Up 2

Zo maakte Led Zeppelin destijds, voor de concertfilm The Song Remains The Same opnames van drie achtereenvolgende concerten. In november 2011 maakten Ruben Block, Paul Van Bruystegem en Mario Goossens opnames bij een drietal uitverkochte concerten in de Amsterdamse poptempel Melkweg. Van deze opnames is nu de live cd Faders Up 2 - Live In Amsterdam verschenen waarmee de groep laat horen bij de absolute top van de Belgische muziekwereld te horen.

Waar je bij veel bands het gevoel krijgt achter in de concertzaal te staan om het gebeuren van een afstand te observeren is dit bij het tweede livealbum zeker niet het geval. Bij Triggerfinger waan je jezelf in de voorste rijen van de volgestouwde Melkweg waar een band op het podium staat die het publiek als geen ander weet te bespelen. Naast een zevental nummers van hun laatste studioalbum, All This Dancin' Around uit 2010, speelt de groep ook On My Knees van hun titelloze debuutalbum uit 2004 en een drietal nummers van hun tweede album What Grabs Ya? waarmee de groep in 2008 internationaal bekend werd. Neem daarbij het mooie intro en een heerlijke drumsolo, die de nummers All This Dancin' Around en First Taste naadloos in elkaar over weet te laten te gaan en je weet dat je een zeer compleet livealbum te pakken hebt.

Na het meesterlijke album, wat zich kan meten met legendarische livealbums zoals de al eerder genoemde The Song Remains The Same van Led Zeppelin of Live In Japan van Deep Purple, is het tijd voor het tweede cd-tje. Op cd 2 van Faders Up 2 horen we een aantal opnames die Triggerfinger voor diverse radio- en televisieprogramma's maakte. Zo horen we onder meer de opname van de ochtendshow van Giel Beelen waar de groep de Lykke Li hit I Follow Rivers van een akoestisch jasje voorziet, een andere versie van It Hasn't Gone Away, een mooie sobere cover van Curtis Reginald Lewis' All Night Long, opgenomen in een uitzending van Nachtegiel in 2010 en Bob Dylan's Ballad Of A Thin Man. En dan in een uitvoering die de versie van meneer Zimmerman doet verbleken.

Triggerfinger staat 28 juni in het Goffertpark in Nijmegen als voorprogramma van The Red Hot Chili Peppers. Nou ja, voorprogramma? Het is gewoon een concert met twee headliners.