This Means War

WesleyB (Wesley Akkerman)

Reese Witherspoon. Haar brede glimlach maakt bij bijna iedere man wel iets los. Zo ook bij de twee spionnen in de film This Means War. Een ietwat verlegen, maar veilige Brit en een stoere alleskunner met kleine handen vechten letterlijk om de blonde lokken van de schone dame. Wie gaat er met de buit vandoor?

In This Means War zien we twee mannen vechten om dezelfde vrouw die zij vlak achter elkaar tegenkomen. FDR (Chris Pine) en Tuck (Tom Hardy) werken als ’s werelds beste spionnen en zijn beste vrienden door dik en dun. Vanwege hun vriendschap spreken ze duidelijke grenzen af, opdat de beste man wint. Dat loopt enorm uit de hand. Ze hebben allerlei technische snufjes tot hun beschikking en plaatsen overal microfoontjes en camera’s, zodat ze van elkaar weten wat de andere met de mooie Lauren (Reese Witherspoon) uitspookt. Het is een bizarre combinatie: liefde en technische apparatuur waar alleen spionnen over beschikken.

Dankzij de duidelijk afgebakende grenzen van deze wedstrijd, krijgen de grappen en komische situaties een extra geestige dimensie. Zeker wanneer blijkt dat de grenzen overschreden worden. De mannen lachen elkaar uit, Witherspoon weet bij God niet meer wie ze moet kiezen en jij als kijker ziet het allemaal van een afstand gebeuren. Je kent het verhaal van alle kanten, weet van alle afspraken af, maar ziet niet wat er gebeurt wanneer een van de twee spionnen erin slaagt alle afluisterapparatuur kapot te maken tijdens een heftige zoenpartij. Wat er dan gebeurt blijft hangen tussen de mannen. Ook jij als kijker kunt alleen maar gissen wat er gebeurd is: de uitkomst is in elk geval minder voorspelbaar dan verwacht.

Naast een hoop komische noten en een lekker luchtig, maar vooral vlot geschreven verhaal met een hoog tempo in de conversaties, shots en scenes, bevat de film ook keiharde spionnenactie met busjes, helikopters, onafgemaakte snelwegen en een hoop kogels. De combinatie van actie, komedie en romantiek maakt de film prettig om naar te kijken voor mannen die graag hun vriendin mee willen nemen naar een romantische komedie, en voor vrouwen wanneer ze hun vriend mee willen nemen naar een romantische komedie. En wie er met Witherspoon vandoor gaat? Om dat te weten te komen, kun je met een gerust hart de bioscoopstoel opzoeken.