Hostel III

dekatophetspek

Als een film direct op dvd wordt uitgebracht, in plaats van op het witte doek, is dat meestal een voorteken dat we er niet al te veel van kunnen verwachten. Denk maar eens aan filmreeksen zoals Hellraiser en Wrong Turn, die na sterke eerste delen vaak snel verzanden in hopeloze pogingen om de voorgangers te overtreffen. Scott Spiegels vervolgfilm op de succesvolle reeks Hostel van Eli Roth vormt een uitzondering op die regel. Goed, Hostel III haalt niet het niveau van het spannende eerste deel uit 2005, maar verdient het ook zeker niet om als slecht te worden bekeken.

Hostel III poster

In Hostel III gaan vier vrienden, Scott (Brian Hallisay), Carter (Kip Pardue), Justin (John Hensley) en Mike (Skyler Stone) voor een vrijgezellenfeestje naar 'de poel des verderfs'. Las Vegas. In een casino ontmoeten ze de callgirls Nicki (Zulay Henao) en Kendra (Sarah Habel) die hun attent maken op een exclusief feestje op een afgelegen industrieterrein van de stad. Wat ze echter niet weten is dat ze zich in het jachtgebied van de Elite Hunting Club begeven, die haar werkterrein heeft verplaatst van Slowakije naar Nevada. Het verrassende nieuwe element is dat het martelen nu vergezeld gaat van gokkende Las Vegas-gangers, die nu geld in kunnen zetten op onder meer hoe lang een slachtoffer blijft leven of welke martelwerktuigen er worden gebruikt. 

Hostel III 01

Hostel III is verschenen bij Stage 6 Films, de 'direct to dvd'-tak van Sony Home Entertainment. Bij de maatschappij verschenen eerder films als Zombie Strippers!, The Boondock Saints II: All Saints Day en The Grudge 3Hostel III werd geregisseerd door Scott Spiegel, die eerder naam maakte met scenario's voor onder meer Evil Dead II en From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money. Die laatste film regisseerde hij ook. De film kent vanaf het begin een aantal onverwachte draaiingen in het verhaal en dat maakt het een toch wel aangename horrorfilm om te bekijken. Hostel III is de eerste film waaraan de bedenker, Eli Roth, niet meewerkt. Wat wel jammer is aan deze film is dat we er nog steeds niet achter komen wie de mensen achter de Elite Hunting Club zijn. Maar wellicht bewaren ze dat nog voor een toekomstig deel. 

Hostel III 02

dvd Extra's:

Audiocommentaar van regisseur Scott Spiegel en acteur Kip Pardue.