Boek: Heinz-My secret ingredient cookbook

Erik (Bomenverzameling)

Heb je je weleens afgevraagd waarom die spaghettisaus van je vriend zo lekker is, of waarom een tomatensoepje zo verschillend kan smaken? Het verschil zit hem vaak in kleine dingen, zoals één welbepalend ingrediënt. In dit boek vind je 57 verrassende recepten waarin Heinz Tomato Ketchup telkens zorgt voor die extra beleving.

kookboek


Het boek begint met een korte inleiding over het bedrijf Heinz, de geschiedenis van de tomatenketchup en de reclames van Heinz. Daarna volgt een nuttige uitleg over de kruiden die in de recepten zijn verwerkt en een maattabel waar onder meer in staat hoeveel gram boter gelijk is aan een eetlepel olie.

Dan natuurlijk het belangrijkste deel van dit kookboek, de recepten. Deze zijn ingestuurd door gebruikers van Heinz tomatenketchup. De gerechten zijn stuk voor stuk goed uitgelegd met zo nu en dan wat uitleg over een ingrediënt dat minder bekend is. In de hoek van de pagina staat om wat voor soort gang het gaat (voor, hoofd, bij of na). Helaas staan deze gerechten kriskras door elkaar waardoor het geheel een beetje onoverzichtelijk wordt. Een ander minpuntje is wellicht dat er meer dan twintig recepten in staan waarin vis en schaaldieren zijn verwerkt. Dat kan de niet-visliefhebber zich ervan weerhouden om dit boek aan te schaffen.


Ondanks dat staan er erg goede, verrassende en lekkere gerechten in het boek die de hobbykok kan doen besluiten om wat vaker tomatenketchup in het eten te verwerken. Uiteraard zijn er een aantal gerechten uitgeprobeerd en met name de blinde vink Italian style viel erg in de smaak.

Heinz heeft hiermee dus een leuk kookboekje op de markt gebracht waarmee het aantoont hoe veelzijdig tomatenketchup kan zijn.