Blue Valentine

Lisanne (Lizan)

Het ooit zo leuke koppeltje is niet meer. Na jaren huwelijk zien Cindy (Michelle Williams) en Dean (Ryan Gosling) het niet meer zitten. Dean probeert nog een keer spontaan te zijn en huurt een hotelkamer om een weekend samen te zijn zonder Frankie (Faith Wladyka), hun dochter. Tijdens dit weekend kijken ze terug op hun ontmoeting, de liefde die ze deelden en de tijd die erop volgde.

Blue Valentine poster 2

Een film die begint met de dood van de hond. Al snel voel je de frustraties van het koppel. Cindy zou het hondenhok open hebben laten staan, Dean geeft haar de schuld van de dood van de hond en probeert dochter Frankie gerust te stellen. Deze frustraties worden erger naarmate de film vordert totdat het hoogtepunt is bereikt. Na een flinke ruzie tussen de twee op het werk van Cindy zien ze hun huwelijk niet meer zitten. Dean probeert haar nog om te praten.

In de ontroerende flashbacks zien we de ontmoeting tussen de hoopvolle student geneeskunde Cindy en de eenvoudige verhuizer Dean. We zien de versierpogingen van Dean die op het eerste gezicht niks uithalen. We zien ze verliefd worden, zwanger raken en trouwen. Ondertussen zien we ze steeds verder van elkaar verwijderd raken.

Een prachtige, realistische film door de puurheid van het verhaal. Juist doordat we het prille begin zien, hun geluk in de eerste tijd van hun relatie, is de impact van het ongelukkige groot. Je leeft mee met het koppel door de emoties die ze duidelijk laten zien. Je voelt de frustratie van Cindy als Dean dronken langskomt op haar werk. Je voelt ook de onmacht van Dean als Cindy zegt te willen scheiden. Je wilt dat het goed gaat komen tussen de twee hoofdrolspelers, maar je ziet de liefde steeds verder weg zakken.

Verwacht geen romantische feel-good film. Er zitten momenten van intense liefde in, je voelt je gelukkig wanneer Cindy en Dean elkaar ontmoeten en verliefd worden, maar de momenten van hopeloosheid bij het getrouwde stel als het allemaal niet zo loopt zoals het hoort, komen even hard aan.

Als extra op de dvd van de film is de trailer te zien .