Danceparty: Dreamfields 2011

Tom (Sethje)

In het drukbezette rijtje van dance-festivals deze zomer zag de Matrixx op 9 juli nog een gaatje om een nieuw concept te lanceren: Dreamfields. Bij Dreamfields staan de twee succesvolle Matrixx clubavonden Exxelent en Xxlerator centraal. Zij vormen respectievelijk de Main house en Main hardstyle area, beiden in de openlucht. Voor de houseliefhebbers was er een tweede area in een tent genaamd GirlsLovesDJs en voor de liefhebbers van de populaire raw hardstyle was een extra grote tent gereserveerd.

Locatie voor dit nieuwe festival was het mooie natuurgebied Rhederlaag iets voorbij Arnhem. Het vele groen, het water en het strandje zorgden meteen voor sfeer. Helaas wilde het weer aan het begin van de dag nog niet zo meewerken, maar later klaarde het op en werd het een prima festivaldag. De binnenkomst verliep vlot en ook bij het halen van je munten hoefde je niet lang te wachten. De opzet van het terrein had wat weg van Matrixx haar andere festival Emporium, beide stijlen hadden hun eigen stukje terrein gekregen.

Programma

Op de Exxelent stage brachten Baggi Begovic en Skitzofrenix aan het begin van de middag de bezoekers in beweging. Met achter de DJ’s een hemelsblauwe lucht en een regenboog werd een droomwereld gecreëerd. Later op de avond zou deze stage er met de lichteffecten prachtig uit zien. Terwijl in de GirlsLovesDJs tent de Guerilla Speakerz voor een redelijk gevulde tent stonden te draaien werd koers gezet richting de andere kant van het terrein richting de befaamde XXlerator RAW tent.

In de XXlerator RAW tent waren Josh & Wesz aan hun setje bezig. Waarom ze als “Raw” zijn bestempeld weet eigenlijk niemand, gelukkig deden ze hun eigen ding en met een leuke mix van eigen tracks als 'G-Force' en Italiaanse platen kregen de Raw-addepten een melodieus setje voorgeschoteld. Met stukken decor en lichteffecten werd achter de dj’s een vulkaan getoond die duidelijk geen slapende was. Na Josh & Wesz betraden Frequencerz de vulkaan die de rest van de dag lava zou blijven spugen.  Zij draaiden ook een lekker vlot setje waar 'The Beholder meets DJ Zany – Euphoria' weer eens voorbij kwam.

Onderweg naar de XXlerator main stage kwam je plots een aantal ridders tegen. Aangekomen bij de stage werd duidelijk waarom, de Matrixx had een heus kasteel uit de grond gestampt. Gestampt werd er ook door de bezoekers bij de XXlerator stage. Headhunterz draaide een, voor zijn doen, lekker stevig setje met onder andere 'Adaro – Hit You With That Bang Shi't en de nieuwe 'Gunz 4 Hire – Put it on'. Het publiek kon ook genieten van zijn nieuwe track 'Doomed'.

De zon scheen inmiddels al weer even en het werd tijd om wat te eten. Er was een ruim aanbod en nergens hoefde je lang te wachten, even op je gemak zitten was ook geen probleem want er waren meer dan voldoende banken aanwezig. Dit was meteen ook wel de charme van Dreamfields. Met 4 stages is het festival nog niet overbevolkt en dat betekent dat je overal lekker de ruimte hebt en je niet uren in de rij hoeft te staan voor wat drinken of eten.

Poster

De Alpha² records showcase in de Raw-tent was inmiddels in volle gang en naast de Alpha² waren E-Force, Ran-D en Adaro het gaspedaal flink aan het intrappen en hier zat de sfeer er dan ook goed in. Het Alpha² records label heeft zich het afgelopen jaar nadrukkelijker op de kaart gezet en met een gevarieërde sound kunnen ze op een grote schare fans rekenen. Het publiek ging dan ook helemaal los op het melodieuze 'Ran-D & B-Front – Rebirth' en hardere tracks als 'Alpha² - Let it go' en 'E-Force & Luna – Dark Emotions'.

Bij het kasteel op de XXlerator stage maakte het publiek zich inmiddels op voor de afsluiting vol Italiaanse furie. 'Zatox & The R3bels', geen onbekenden op een Matrixx stage, zorgden voor een harde afsluiter van de hardstyle op dit podium. Het licht en de lasers deden hun werk wat voor een prachtig schouwspel zorgde en het publiek zette hun beste beentje voor met onder andere 'Zatox – Andromeda' en 'Wild Motherfuckers – Hard Bass'. Het tempo werd hierna opgevoerd met 'Noize Suppresor' voor de liefhebbers en daarmee zat de eerste editie van Dreamfields erop.

Dreamfields heeft een goede eerste editie achter de rug. Al met al viel het weer hartstikke mee en heel de dag zag je enkel vrolijke gezichten. De opzet van het terrein was ruim genoeg en ook het aantal barren, eetgelegenheden en muntenverkooppunten waren afdoende. Organisator Matrixx heeft het publiek voor de editie van 2012 al meer podia beloofd, hoe dat uitpakt is even afwachten want het wat kleinere imago van dit feestje zorgde misschien juist wel voor de gezellige sfeer. We gaan het zien en meemaken op Dreamfields 2012.