CD: Tony Star - Knalluh!

Martijn (PartyAnimal87)

Tony Wyczynski is sinds de hitserie Oh Oh Cherso een Bekende Nederlander. Nou zal deze naam niet heel snel een belletje doen rinkelen, maar wie Sterretje zegt weet genoeg. Deze zuipende en op vrouwen jagende Hagenees timmert sinds het tv-programma hard aan de weg als DJ Tony Star. Zijn agenda zit stampvol en inmiddels heeft hij ook een eigen mixcompilatie achter zijn naam staan: Knalluh!


Tony trapt af met zijn eigen single Rock You Real Hard. Een vrij standaard houseplaatje zoals de commerciële zenders die vandaag de dag grijs draaien. Over de tekst hoeven we het al helemaal niet te hebben, want dat kan natuurlijk maar over één ding gaan. Het zet de toon voor een groot deel van de cd: een mix van electro en house. Dat levert grotendeels saaie, eentonige en soms zelfs zaaddodende tracks op. Een traag tempo met ongeïnspireerde simpele zeurmelodietjes. Neem nou de vreselijke remix van Ferry Corsten – Punk door Sidney Samson. Ongelooflijk knap hoe zo’n dikke plaat compleet verkracht kan worden. Met nog 24 van zulke tracks, die overigens vrij vlot achter elkaar zijn geplakt, is het soms best lastig om wakker te blijven. Natuurlijk zitten er een paar positieve uitzonderingen tussen, maar het grootste deel is eentonige troep. Als het dan nog even kan zijn de lyrics ook van het niveau Oh Oh Cherso, zoals ‘Why Don’t We Just Fuck’, ‘Fuck With The DJ’ en ‘Vinger Op De Klitter’.

Tegen het einde gaat het tempo een stuk omhoog en is er nog even tijd voor echt knalwerk. Een paar hardstyleplaatjes zijn aan elkaar geplakt, waarbij ‘Tony Heb Jij Je Masker Op? (Sterretje Edit)’ het meest opvalt, een aanpassing van een DJ-Tool die het duo Psyko Punkz ooit maakten over Barbie. Gelukkig kunnen deze heren hele gave muziek maken en weten we (godzijdank) dat dit een grap is, want deze track klinkt alsof ie binnen 10 minuten in elkaar is gezet. Als afsluiter komt Tony’s debuutsingle, ‘Two Stars’, voorbij. Inderdaad, die verkrachte versie van de megahit van Charly Lownoise & Mental Theo.

Mocht je een jaar of 16 zijn en met je vrienden in de bus zitten richting Salou of het vliegtuig pakken naar Chersonissos, dan heb je aan dit schijfje een hele goeie. Lekker inkomen voor je zuipvakantie in discotheken en kroegen waar house grijsgedraaid wordt. Wie niet aan dit profiel voldoet kan deze cd beter links laten liggen. Genoeg andere opties die in de behoefte om te knallen kunnen voorzien. Helaas voor Tony: meer sterren dan die twee op zijn borstkas levert deze verzamelaar hem niet op!