DVD: The Hit List

Jeffrey

Vijf mensen die je haat. Slechts de namen van deze mensen hoef je door te geven aan de huurmoordenaar tegenover je en je ziet die mensen nooit meer terug. Kies je ervoor de namen toe te geven of voel je dan toch wat terughoudendheid? Welkom bij The Hit List.

Allan Campbell (Cole Hauser) is in het begin van de film zijn baan kwijtgeraakt. Verder vindt hij zijn vriendin met een ander in bed en zijn er al enkele schuldeisers aan de deur geweest. Niet de meest vrolijke dag dus, Hij ziet wel wat in het lijstje en geeft stomdronken wat namen door, met zijn ontrouwe vriendin op één.

Campbell had echter niet verwacht dat de mensen die op de lijst stonden ook van de aarde werden geveegd, tot hij zijn baas tegenkomt, morsdood. Na deze koelbloedige moord gaat Allan bij zichzelf ten rade, of hij dit wel daadwerkelijk voor ogen had. Er ontstaat een tweestrijd voor Campbell, aangezien Jonas (Cuba Gooding Jr.), de huurmoordenaar, hem ervan probeert te overtuigen dat dit de juiste methode is, terwijl Campbell in zijn normale leven de rust zelve was.

Na dit deel van de film is het eigenlijk wel gedaan met het inhoudelijke. De film ontaardt min of meer in een matige actiefilm met veel knallen, veel explosies, maar aan het eind van het liedje 0,0 inhoud. Verder wordt ieder feit tot in den treure uitgelegd en dat komt de film allemaal niet ten goede en dat is toch zonde. Het verhaal is namelijk wel degelijk interessant; een man die blind van woede ondoordachte beslissingen neemt en daar later de gevolgen van moet aanschouwen.

Al met al valt dus te concluderen dat het een redelijke film is. Vooral in het begin is het een sterk en vooral interessant verhaal met verschillende mogelijkheden. Deze mogelijkheden worden in de film helaas lang niet allemaal benut. Dit leidt ertoe dat het veel spektakel is, veel explosies, maar dat een echte inhoud eigenlijk ontbreekt. En dat is zonde, gezien de potentie.