Film: Hop

Ruiyu (Nicknom9)

Voor de kust van Zuid-Amerika ligt het eiland Rapa Nui (Paaseiland). Op dat eiland is een gigantische snoepfabriek verborgen onder een grote stenen hoofd. Hier bereiden legers schattige konijntjes en dansende kuikentjes voor op Pasen. Niemand minder dan de paashaas heeft de leiding, en elk jaar brengt hij de lekkernijen naar de kinderen overal ter wereld (behalve China).

De film Hop gaat over E.B. (stem Russel Brand) en Fred O'Hare (James Marsden). E.B. is de tienerzoon van de paashaas. Zijn droom is om ooit in een band te drummen. Aan de andere kant hebben we de dertigjarige lamzak Fred O'Hare. Het enige wat hij wilt is een baan vinden om zijn vader tevreden te stellen.

E.B. wordt al van kinds af aan opgestoomd om de mythische paashaas te worden. Wanneer deze dag aanbreekt rent hij weg om zijn droom als drummer achterna te gaan. Eenmaal in L.A. wordt de gevluchte E.B. aangereden door Fred. Het zielige konijntje blijft bij Fred zolang hij gewond is. Tijdens deze verblijf leren de twee hoofdpersonen volwassen worden en moeten ze zelfs Pasen zien te redden.


Het duo Fred en E.B. vormen het hart van Hop. Dankzij het acteerwerk van James Marsden en de ondeugende stem Russel Brand is er geen moment in de film het gevoel van geanimeerde personages. En door de kleurrijke animaties gecombineerd met de schattig vormgegeven kuikentjes brengt het de lente gevoel naar voren.

Terwijl de kinderen de kleine details waarderen, zoals: honden voeren en het Willy Wonka-achtige pak van de paashaas zal het oudere publiek genieten van de vele maffe gebeurtenissen van de film. Het is erg jammer dat juist in de laatste scene het acteerwerk achterwege blijft.

Uiteindelijk is Hop is een zeer kleurrijke en komische film. De film is gericht op zowel het jonge als het oudere publiek. Als je graag een maffe paasfilm wilt zien, dan is dit een aanrader voor jou.