Gadget: Jabra Wave

Wouter Kursten (Magneet)

Vorige maand hadden we al de Jabra Extreme ontvangen om te reviewen. Ditmaal is het de beurt aan de Jabra Wave. Deze Bluetooth headset is niet gericht op de computergebruiker maar op de mobiele beller die nog wel eens op een lawaaierige plek komt.

De vorm van de Jabra Wave kom je niet vaak meer tegen. Meestal is het een zo klein mogelijk ontvangertje, vaak niet groter dan 2 aaa batterijen langs elkaar. De Wave heeft echter een vrij lange boom richting de mond van de gebruiker, dit om dichter bij de bron van geluid te zitten en overig geluid dus beter af te kunnen schermen. Dit heeft wel weer als voordeel dat de body iets smaller kan blijven waardoor deze volledig achter het oor past. Ook worden er meerdere geldopjes meegeleverd zodat het speakerdeel in ieder oor wel een goed plekje kan vinden. De laatste paar centimeter van de headset met aan het einde de speaker zijn flexibel zodat hij niet alleen in maar ook om de meeste oren goed zal passen.

De knoppen en eigenlijk de gehele buitenkant van de Wave zijn van rubber en zacht plastic. Hierdoor voelt hij niet koud aan als hij om je oor zit. Ook voelen de knoppen zeer stevig aan, dit is iets waar ik bij andere headsets wel eens aan getwijfeld heb. Niet of ze het kapot zouden gaan maar wanneer, dit gevoel heb ik bij de Wave totaal niet. Ook de hoeveelheid knoppen voelt goed aan. Bij de Arrow gebruikte Jabra maar twee knoppen, eentje voor aan/uit en eentje voor de rest. De Wave daarentegen heeft vier knoppen. Eentje voor aan/uit, eentje voor harder/zachter en entje voor alle gespreksfuncties.