Film: Chalet Girl

Kolomos

De winter komt alweer tot een einde, hier in Nederland hebben wij als FOK!kers al een hoop sneeuw meegemaakt. Nu maakt de winter plaats voor passie, Valentijnsdag komt eraan en jonge koppeltjes maken de leukste plannen om de dag samen door te komen. In de film Chalet Girl zit ook de nodige romantiek; is deze film een leuke avondbesteding of kun je beter wegblijven? Lees verder om erachter te komen.

Felicity Jones vertolkt de rol van Kim als plaatsvervangend huismoeder voor haar werkloze vader. Er is geen geld in het laatje en de rekeningen blijven maar stijgen. Er is maar één uitweg; ze moet op zoek naar beter betaald werk. Kim gaat werken in Oostenrijk als een dienstmeisje in een luxe chalet van een stinkend rijke familie. De helft van de tijd is deze familie er niet en heeft ze de vrijheid om snowboarden onder de knie te krijgen. En tja, als je een groot huis en veel vrienden tot je beschikking hebt, is een feestje toch niet zo'n gek idee.

Wanneer de rijkelui wel terugkeren, valt Kim meteen voor de charme van Jonny, gespeeld Ed Westwick, een bekend gezicht van Gossip Girl. Er is echter een probleempje; de knappe en rijke Jonny is verloofd met de beeldschone Chloe, (Sophia Bush, One Tree Hill). En hoe ga je als dienstmeisje het hart veroveren van een jongen die alles heeft waarvan hij maar kan dromen.

Chalet Girl is een romantisch avontuur met grappige en treurige momenten waarin het contrast tussen arm en rijk duidelijk aanwezig is. De film houdt de vaart en de spanning erin door middel van Kims leercurve in snowboarden. Door de komische acteerkunsten van Bill Nighy wordt de film leuk voor jong en oud. Kortom een leuke valentijnsfilm in een verfrissend jasje. Met deze film kun je een leuke avond invullen en is uitermate geschikt als valentijnsfilm.