Gadget: Barnes & Noble Nook

Kolomos

Nu hebben we al een aantal bekende e-readers laten passeren maar nog geen readers gericht op de buitenlandse markt. Denk hierbij aan de Kindle of de Nook van Barnes & Noble. FOK! heeft nu een Nook onder de loep. Een e-reader gemaakt voor Engelse e-books.

Barnes en Noble is een grote keten van boekwinkels gevestigd in Amerika, kenmerkend door de gigantische outlets met een café, een echte Amerikaanse happening. Buiten hun toereikende aanbod van papieren boeken zijn ze ook een marktleider in het distribueren van digitale boeken. Hier kan de consument veel Engels-talige e-books aanschaffen voor een zeer lage prijs en daarmee dus een snijdende concurrent van Amazon.com. In 2009 kwam Barnes & Noble met hun eigen exclusieve e-reader die volgens hun hoogst geavanceerd was en gericht op de moderne lezer.

Deze e-reader, genaamd de Nook, beschikt over een 6 inch E-ink scherm en een kleuren lcd-touchscreen om de e-reader te besturen. Daarmee is dit de eerste e-reader die een kleuren display heeft gecombineerd met een E-ink scherm om te lezen, in vakjargon; een dualscreen. Hiermee tracht Barnes & Noble de reader makkelijk bestuurbaar te maken en toch de eigenschappen van een e-reader over te houden. Namelijk; lang mee gaan op één oplaadbeurt en met een onverlicht scherm zodat je ogen bij lange leessessies niet vermoeid raken. 

De E-reader is exclusief te koop bij Barnes & Noble en Easereader.nl heeft het mogelijk gemaakt dat Europese consumenten ze ook kunnen kopen via hun site. Hierbij bieden ze ondersteuning aan en de mogelijkheid om boeken via een omweg bij Barnes & Noble te kopen. Dit is normaliter niet mogelijk als je geen inwoner bent van de Verenigde Staten en daarmee voor veel Engelstaligen in de EU een enorm mankement.

Door de work-around die easereader er gratis bijlevert kan de gebruiker gewoon boeken aanschaffen door middel van WiFi op de Nook. Daarnaast is het geheel mogelijk om de dagelijkse content binnen te halen.