Boek: Sjoukje van de Kolk - Aandacht

Kolomos

Tijdens het schrijven van deze review heb ik meerdere keren mijn Facebook geopend, twee Tweets achtergelaten en drie persberichten gelezen die mijn interesse wekten. Is dat goed omgaan met tijd? Om daar meer over te lezen kan je het beste het boek Aandacht van Sjoukje van de Kolk erbij nemen en bestuderen. In deze overhaaste wereld van tegenwoordig wordt de huidige jeugd geëtiketteerd als de Einstein Generatie, met als onderbouwing dat ze altijd wel met meerdere dingen tegelijk bezig zijn. Dus met een pakkende subtitel als beter omgaan met het meest schaarse goed van deze tijdben je gewapend tegen stress en burn-outs in de toekomst, althans dat beweert Sjoukje.

 

 

De auteur is zonder twijfel geen nieuwkomer tot de wereld van zelfhulpboeken en ze beheert daarnaast ook een gehele site gericht om je leven beter in te kleuren. Simplifylife.nl is een verzameling van filosofische uitspraken en theorieën tot een beter leven. Vrolijk uit je bed stappen en niet de drang hebben om alle e-mailtjes te checken, je mobieltje aan te zetten om te kijken of je smsjes hebt en op Facebook en Twitter de laatste updates van je vrienden te bekijken is daar essentieel bij. We leven in een tijd waarin communiceren hoogs belangrijk wordt geacht. Sjoukje pleit voor een verandering, om meer rustmomenten te nemen en je te richten op belangrijke zaken. Zoals je huidige zaken goed op orde te krijgen voordat je onderduikt in de zee van berichten en je aandacht verdeelt over je vriendenlijst. Ze legt stap voor stap uit hoe je kan afkicken van je drukke schema en hoe je meer concentratie en aandacht kan opbrengen voor dingen die er wel toe doen.

Sjoukje geeft de lezer met dit werk een handig startpunt tot verbetering in de vorm van een boek. Een handleiding tot het verkrijgen van meer structuur en rust in je leven, wat in deze drukke maatschappij een welkome afwisseling is. Ze schrijft pakkend en ondersteunt haar theorieën door middel van onderzoeken, filosofische gedachtegangen en korte anekdotes. Snak je ook naar wat meer rust ,of kan je niet een dag zonder telefoon of computer, dan is dit boek een absolute aanrader. Een leuk zelfhulpboek dat goed aansluit bij de actualiteit met een inhoud die goed toepasbaar is en niet te vergezocht.