Boek: New Kids Turboboek

Martijn (PartyAnimal87)

De Knoepert ligt in de snackbar, grote vuurballen maak je met het enige echte New Kids-vuurwerk en zelfs sportsokken zijn al gesignaleerd: het succes van de film New Kids Turbo wordt op alle fronten commercieel uitgebuit. Zo is er nu ook het New Kids Turboboek dat volgens Flip van der Kuil, één van de hoofdrolspelers, het perfecte boek is voor mensen die niet van lezen houden. Hooggespannen verwachtingen dus...

 

NKT boek

Flip schreef samen met Steffen Haars het scenario voor de film en dat vormt dan ook het grootste deel van het 336 pagina's tellende boek. Voorzien van biervlekken, hier en daar doorgekrast en aangevuld door beide heren. Bepaalde situaties zijn zelfs uitgetekend op papier met afkortingen, getalletjes en pijltjes. Het is net acracadabra en nauwelijks voor te stellen dat een dergelijk verhaal op papier kan leiden tot een kaskraker van jewelste. Het script is aangevuld met vele (exclusieve) foto's. Stills uit de film, kiekjes van achter de schermen maar bijvoorbeeld ook de pikante reportage die de heren maakten voor de Foxy met een aantal schaarsgeklede dames (nou ja, schaars is misschien niet helemaal het goede woord). Ook grappig zijn de vele foto's van fans die zich hebben uitgedost als (één van) de mannen of die hun auto hebben omgebouwd tot een kopie van de bekende Opel Manta.

Wie nog een bezoekje aan Maaskantje wil gaan brengen binnenkort wordt op zijn wenken bediend met een heuse plattegrond van het dorp. Ook zijn er diverse mailtjes te lezen van mensen die zich aanbieden om een rolletje in de film te spelen, de titel van een track uit een bepaalde aflevering willen weten of de vraag of ze even met Reinout Oerlemans willen bellen. Voeg daarbij quotes van onder meer  deze laatste, Jody Bernal en Peter Aerts toe en het boek is compleet.

New Kids

Maar of het voor het publiek interessant is? Tenzij je een diehard fan bent eigenlijk niet. Het is leuk om eens te zien hoe een script er nou uitziet en de foto's zijn leuk om eens langs te bladeren, maar het is niet echt iets om uitgebreid te gaan zitten lezen. Maar mocht je willen weten of het nou echt de billen van Manuela zijn, waar de naam van de snackbar vandaan komt of wat er nou gezegd wordt omdat je dat als niet-Brabander niet hebt kunnen verstaan: dit boek geeft de antwoorden! Over het geheel genomen is het meer een gebundelde herinnering aan de opnames van een film en de succesvolle hype die New Kids heet waar waarschijnlijk cast en crew de meeste waarde aan zullen hechten. En das kut!