Film: Meet the Parents: Little Fockers

Johnny (JianniB)

Het is ongeveer 10 jaar geleden dat we konden genieten van de eerste gebeurtenissen rond Gaylord Focker en zijn verschrikkelijke schoonvader in Meet the Parents. Het tweede deel, Meet the Fockers was helaas wat minder. En nu, 6 jaar later, is er een nieuwe Meet the Parents film: Meet the Parents: Little Fockers, met een andere regisseur aan het roer. Zal regisseur Paul Weitz (American Pie, About a boy) nieuw leven kunnen blazen in de filmreeks?

Nu Jack (Robert de Niro) wat ouder aan het worden is en hartklachten begint te krijgen, wil hij zijn taak als patriarch van de familie Byrnes doorgeven aan een geschikte kandidaat. De enige optie voor hem is echter Greg Focker (Ben Stiller), die met zijn gestuntel niet Jack's eerste keuze was voor zijn dochter Pam. Toch doet Greg zijn best om zijn leven financieel op orde te hebben, de juiste autoritaire houding uit te stralen en te zorgen voor een goede opleiding voor zijn twee kleine Fockers. Maar als de oude liefde van Pam en lieveling van Jack ineens weer opdaagt en Greg zich met zijn onhandigheid steeds verder in de nesten werkt, wordt Jack's vertrouwen in Greg steeds kleiner. Zal Greg het lukken om wederom de goedkeuring van Jack te krijgen?

Het verhaal is een herhaling van de andere films en dat is jammer, want we hebben nu wel gezien hoe Greg en Jack het met elkaar aan de stok krijgen. De kinderen genoemd in de titel zijn meer een bijzaak in de film, terwijl er getracht wordt om de sfeer van de eerste film te doen herleven. Dit lukt gelukkig voor een groot deel. Alleen erft de film ook de zwakheden van de eerste film, zoals dat niemand probeert om de problemen even uit te praten. Zoals het feit dat Pam weer helemaal niets doet om de ruzies tussen Greg en haar vader te sussen. Dit hoort natuurlijk bij een dergelijke film, maar het begint op den duur wel op je zenuwen te werken.  Daarnaast zijn een aantal grappen in de film een beetje simpel en slaan een aantal grappen de plank mis.

Toch heeft Little Fockers wel weer een paar leuke vondsten en zijn De Niro en Stiller gelukkig weer ouderwets in vorm, wat ervoor zorgt dat je toch meer dan anderhalf uur ouderwets entertainment krijgt. Ook de bijrollen zijn leuk ingevuld. Vooral Owen Wilson, als de ex van Pam, en Jessica Alba, als de zeer aantrekkelijke nieuwe collega van Greg, spelen een leuke rol. Helaas kennen we het personage van Owen Wilson al en was het misschien leuker geweest om een aantal nieuwe personages te introduceren. De ouders van Greg, gespeeld door Dustin Hoffman en Barbra Streisand, zorgen voor wat positieve energie in de film. Alleen worden ze te laat ingezet om echt te kunnen bijdragen aan het vermaak.

Regisseur Paul Weitz heeft naar mijn mening geen nieuw leven in de filmreeks kunnen blazen maar heeft een iets minder sterke herhaling gemaakt van de eerste delen in de filmreeks. Toch zullen fans van de filmreeks niet teleurgesteld worden en is er ook voor de algemene kijker genoeg lol te beleven aan Little Fockers.