VA - Hardstyle The Ultimate Collection 2010 Volume 3

Martijn (PartyAnimal87)

Hardstyle The Ultimate Collection is alweer toe aan het derde deel van 2010. Beide cd's zijn deze editie gemixed door Humanoise. Wie? Precies! Een allesbehalve bekende naam. Maar dat zegt natuurlijk niks over mixkwaliteiten. De cd's in het laatje en daar gaan we!

Wat een binnenkomer! Dat valt wel te zeggen over de Geck-O Oldschool Remix van 'A Little Touch', een productie van DJ Thera. Heerlijk die typische oude sounds! Vijf minuten lang is het weer even 2002. Daarna zijn we weer gewoon in 2010, maar 'Gold' van Max Enforcer is allesbehalve een straf om naar te moeten luisteren. Wat minder prettig is 'Heaven Or Hell' van Soldier Of Fortune. Een weinig boeiende track met een veel te lange break die over het geheel genomen nogal leeg klinkt. Gelukkig staat er ook voldoende materiaal op dat meer dan de moeite waard is. Het heerlijke 'Elektro Shock' van de Toneshifterz bijvoorbeeld. Vette sounds, goeie kick en net even anders dan anders. Het lekkerste zit hem in de staart van de mix: 'Pull Your Strings' (Psyko Punkz) en het briljante 'Struggle For Existence', een plaat van Ran-D & Adaro. Een duo dat al een aantal klappers op hun naam heeft staan en waar er ongetwijfeld nog een aantal bij gaan komen!

De tweede cd wordt geopend met een tweetal tracks die eerder onder de noemer harddance dan hardstyle vallen. Geen blije melodietjes of pitched kicks, maar voornamelijk een pompende bass. Met het Defqon Anthem van Wildstylez wordt het allemaal wat herkenbaarder, al is zeven minuten lang wel vrij lang. Wat volgt is een opbouw naar het rauwere werk van dit moment. Als we het over een goede rauwe hardstyleplaat hebben kom je al snel uit bij 'Roots Of Evil' van Alphaverb & Intractable One. Twee gasten die echt op de goede weg zijn met hun producties en steeds vaker op de grote podia terug te vinden zijn. Volkomen terecht! Zo tegen het einde gaan alle remmen weer los en maken de blije melodietjes plaats voor de 'anti-climaxen' waarbij er wordt opgebouwd naar de climax om vervolgens lekker te beuken zonder gezellige deuntjes. Al valt de afsluiter van Zatox daarbij een beetje buiten de boot. Maar 'Poltergeist' is een vette plaat dus dat is dan weer geen enkel probleem.

Het derde deel van deze compilatieserie brengt twee goed opgebouwde mixen met een hoop klappers van de laatste tijd, met hier en daar wat onbekend werk. Het mixwerk is niet bijzonder interessant, vaak is er gekozen voor simpele en korte overgangen die hier en daar niet helemaal lekker klinken. Verder twee prima schijfjes met een hoop goeie tracks voor wie de populairste releases van de laatste maanden bij elkaar wil hebben!