Boek: Capitool Reiskalender 2011

Jeroen (JRmusic)

Inmiddels is het weer november en worden in menig gezin de lootjes weer door elkaar gehusseld en komen de knutselspullen weer uit de kast voor Sinterklaas surprises. Scheurkalenders zijn al jaren veelgevraagde cadeautjes en steeds meer instellingen, strips en wie of wat ook, hebben hun eigen scheurkalender.

capitool

Zo ook Capitool. Capitool brengt jaarlijks tientallen reisgidsen uit en loodst duizenden toeristen de hele wereld rond. Met de nieuwe Capitool Reiskalender kun je nu dagelijks op het toilet ontsnappen aan de dagelijkse sleur en wegdromen in heerlijke bestemmingen over de hele wereld.

De reiskalender is opgebouwd rondom verschillende thema's. Zo zijn er de kopjes Weekendje Weg, Eilanden, Monumenten, Wereldplekken, City Trip en Op Stap. Het leuke van de kalender is dat er niet enkel gekozen is voor de meest verre en exotische bestemmingen, maar dat er ook leuke tips in staan voor een dagje uit in eigen land. Nog leuker is dat het vaak ook nog gerichte tips zijn die direct uitvoerbaar zijn. Zo wordt ons niet de Efteling, maar de Winter Efteling in het bijzonder aangeraden en zijn er dagtripjes naar leuke steden in België en Duitsland.

Elke bestemming wordt toegelicht aan de hand van een kort stukje tekst. Zoals bij bijna alle scheurkalenders loop je ook ditmaal tegen het gevaar op dat je wanneer je wat langer op het toilet zit, gaat doorbladeren, omdat één pagina niet genoeg stof biedt voor een hele zit. Het zou zonde zijn om de kalender hierop af te rekenen, maar het moet wel gezegd worden. Er wordt namelijk niet gebroken met de heersende kalender-conventies. Wat wel jammer is aan de kalender is de afwezigheid van afbeeldingen. Want wat willen we nou echt als we thuis zitten? Inderdaad, wegdromen in prachtige plaatjes van exotische en zonnige bestemmingen. Ik begrijp ook wel dat de toevoeging van kleurenafbeeldingen ook een hogere, en daarmee minder toegankelijke, prijs tot gevolg heeft, maar het had zeker iets toegevoegd. Toch heeft de reiskalender van Capitool genoeg te bieden om je wc-bezoekjes een beetje op te vrolijken.

Kortom, zoek je nog een cadeautje voor Sinterklaas en weet je dat diegene regelmatig wat tijd op het toilet doorbrengt en ook nog eens van reizen houdt? Dan is de Capitool Reiskalender het ultieme presentje!