CD: Jacqueline - Good Life

Jeroen (JRmusic)

Vorig jaar nog toonde Jacqueline Govaert trots haar pasgeboren kindje aan het Pinkpoppubliek tijdens een van de afscheidsconcerten van haar toenmalige band Krezip. Inmiddels is Jacqueline opnieuw zwanger en zal haar tweede kindje niet de Krezip fans zien, maar de fans die speciaal voor Jacqueline en haar album Good Life komen.

Good Life

Na tien jaar samen met haar Tilburgse vrienden heel Nederland gezien te hebben, vond iedereen het tijd voor een nieuwe stap in hun muzikale carrière. Inmiddels is Krezip niet meer en heeft de voormalige frontvrouw haar eerste solo-album gepresenteerd. Voor dit album wees ze aanbiedingen om in internationale studio's met internationale songwriters te werken af en koos ze voor Dazzled Kid, alias Tjeerd Bomhof van Voicst, als compagnon. Om de cd aan te kondigen en te promoten werd 'Overrated' als eerste single gelanceerd. Een dikke hit, maar tegelijkertijd ook een heel gemakkelijke. Het nummer is niet spannend, prikkelend of vernieuwend. De vrolijke deuntjes, het hoge meezinggehalte en het 'Op een onbewoond eiland'-achtige koortje aan het einde maken het nummer tot een hapklaar top 40-nummer.

Gelukkig laat Jacqueline meteen met het tweede nummer 'Dare to Lose' zien dat ze veel meer in haar mars heeft. Zelf zegt ze dat het album geïnspireerd is door The Beatles en dat toont deze song ook wel. Een goed couplet en een door de elektrische gitaar gedreven refreintje maken het nummer tot een lekkere popsong. Ook 'Hold Your Fire' is een lekker nummer. De song bevat energie en nestelt zich op een prettige manier in je hoofd. Hoewel 'Forgive Me' een redelijk nummer is, flikt ze precies hetzelfde kunstje als op 'Hold Your Fire' (en ze zal het nog vaker flikken). Herhaal één zin, 'Forgive Me', achttien keer en je zult de zin niet snel vergeten. Weinig origineel is het wel.

'All I Want Is You' is een zeer rustig nummertje. Mooi, maar wederom niet bijzonder. Ook voor deze song geldt dat de lyrics niet echt origineel en soms nogal wat eenvoudig zijn: "I baked you cakes. Your favorite kind. With Chocolate Chips. Home-made apple pie." Echter met 'Finally In Love' levert Jacqueline weer een goede, vrolijke en energieke popsong af, die zich onderscheidt van het overige materiaal op de plaat. Na nog even gedanst te hebben op 'Good Life' eindigt de langspeler met twee zoetsappige nummers over het moederschap.

Het debuutalbum van Jacqueline is zeker geen slecht album. Mama Govaert laat zien dat ze het ook zonder Krezip kan en weet een aantal goede popsongs te produceren. Toch is het album niet helemaal overtuigend met iets te eenvoudige onderwerpen, lyrics en trucjes.