Spider-Man: Shattered Dimensions

wc-eend

Gespeeld op de Xbox 360, ook beschikbaar voor PS3, PC, Wii en DS.

Spider

Waarschijnlijk iedereen kent Spider-Man wel, hij is al actief in de superhelden-wereld vanaf 1962 en heeft al talloze rollen gehad in strips, (teken)films en computergames. Vandaag gaan we zijn meest recente avontuur bekijken in Spider-Man: Shattered Dimensions.

Spider-Man is eigenlijk een jongen genaamd Peter Parker, die tijdens een schoolreis is gebeten door een radioactieve spin waardoor hij bepaalde krachten ontwikkelt. Parker wordt sterker, sneller en kan ook nog eens tegen muren opklimmen. Na de dood van zijn oom, waar Parker zichzelf de schuld van geeft, besluit hij superheld te worden. Parker gaat gebruik maken van een substantie die heel erg veel lijkt op de draad van een spin en hiermee ontstaat de slingerende superheld zoals wij hem kennen.

Spider-Man????
In Spider-Man: Shattered Dimensions zal je spelen met vier verschillende Spider-Mans. Wacht even... vier? In de Spider-Man-serie zijn er naast de echte wereld ook nog eens andere dimensies die niet helemaal gelijk lopen met de echte wereld. De vier Spider-Man die je zal bespelen zijn The Amazing Spider-Man, Spider-Man Noir, Spider-Man 2099 en Ultimate Spider-Man.

Spider

Voordat er gespeeld gaat worden met de vier Spider-Mans leer je dat superschurk Mysterio ingebroken heeft in een museum en op het punt staat een mysterieuze steen te stelen. Mysterio is een meester in illusies maar gelukkig kent Spider-Man de schurk al langer en doorziet hij de truukjes.

Helaas gaat er wat mis en breekt de steen die in vele kleine fragmenten verspreid worden door vier dimensies en ook nog eens op verschillende locaties. Gelukkig krijgt Spider-Man hulp van Madame Web, een dame die in contact kan komen met de verschillende Spider-Mans in de verschillende dimensies en zo beginnen we onze tutorial.
De tutorial laat ons met alle vier de Spider-Mans spelen die alle vier dezelfde besturing hebben. Na de korte tutorial is het tijd om eens echt op avontuur te gaan.

The Amazing Ultimate Spider-Man Noir 2099
Zoals eerder vermeld zal je met vier verschillende Spider-Mans spelen uit de verschillende dimensies. The Amazing Spider-Man is het originele karakter en zijn avontuur zal zich afspelen op de wereld zoals we die kennen. Hij zal ook het standaard Spider-Man pak dragen wat herkenbaar is voor velen en zijn levels zijn ook niet anders dan we zouden verwachten. In zijn levels kan je veel actie en sensatie verwachten.

Spider-Man Noir is een dimensie waarin Spider-Man leeft rond 1933, de grote depressie is net geweest maar de schurken heersen in de donkere steegjes. Deze Spider-Man draagt een volledig zwart pak met een soort witte bril. De levels zijn donker en het is de bedoeling dat er veel stealth gebruikt wordt om vijanden met een druk op de knop uit te schakelen. Als je in het donker blijft zal het level zwart wit zijn maar stap je in het licht waar je gezien kan worden zal het level lichtelijk kleur krijgen, zodat je weet dat je zichtbaar bent voor vijanden.

Spider

In Spider-Man 2099 gaan we de toekomst in waarin we met een futuristische Spider-Man spelen. Zijn pak ziet er anders uit en de wereld om hem heen bestaat uit hoge wolkenkrabbers, vliegende auto's en een hoop neon-reclame. Spider-Man 2099 heeft naast zijn normale krachten ook nog eens de mogelijkheid om met zijn ogen alles om te zetten naar een soort slow-motion waardoor Spider-Man sneller wordt en zijn vijanden langzamer. Dit kan hij alleen niet continu.

In Ultimate Spider-Man zal je spelen met Spider-Man die samengebonden is met een buitenaards organisme, ook bekend als Venom. In een zwart pak bevecht je de vijanden en zodra je genoeg klappen hebt uitgedeeld kan je helemaal los gaan in Rage-mode, hierin neemt Venom het tijdelijk over en doen je aanvallen meer schade dan normaal. Verder is de wereld van Ultimate Spider-Man gelijk aan de normale wereld.

Elke Spider-Man heeft naast de standaard krachten ook een Spider-Sense, hiermee kan Spider-Man gevaar herkennen en bepaalde aanvallen makkelijker ontwijken. Door Spider-Sense te activeren zal je ook vijanden makkelijker zien in je omgeving doordat ze rood omlijnt worden en omdat het om een gevoel gaat weet je dus ook als er een vijand om het hoekje staat.