Poképark: Pikachu's Adventure

Kevin (KoosyNL)

Pokémon: Pikachu's Adventure is exclusief voor de Wii

Pikachu is in een heel nieuw avontuur beland. Tijdens een wandeling vertelt een Mew dat het Poképark in gevaar is. Het is aan Pikachu en zijn vrienden om het park te redden van de ondergang. Eenmaal aangekomen bij het Poképark begint een wonderbaarlijk avontuur vol nieuwe Pokémon-vrienden en spelletjes.

Het gaat niet zo goed met het Poképark. Mew vertelt dat een belangrijk kristal in stukken is gebroken. Hierdoor dreigt het park uit haar balans te raken. Chaos dreigt. Het is dus zaak alle stukken van de kristal te vinden. Het is aan Pikachu om de zestien stukken van het magische kristal op te sporen in het park. Gelukkig is hij niet alleen, hij heeft zijn Pokémon-vrienden om hem te helpen bij zijn zoektocht.

Minigames
In Poképark: Pikachu's Adventure draait alles om kleine behendigheidsspellen, die in de game ook attracties worden genoemd. Met je gekozen Pokémon neem je deel aan een van de minigames waarin je het opneemt tegen andere Pokémon. Wat me hieraan tegenviel was niet zozeer het feit dat het weer een verzameling mini-games was voor een Wii-spel, maar meer het gebrek aan diversiteit. Zo zijn er een aantal minigames die gewoonweg hetzelfde zijn in deze verzameling. Voor mijn gevoel lijken race-attracties als Salamance's Air Race, Empeleon's Snow Slide en Gyrados' Aqua Dash te veel op elkaar. En zijn het ook weer variaties op Bulbasaur's Daring Dash; de recht-toe recht-aan sprintrace.Pikachu

Dit vond ik vrij storend. Het gaf mij het een gevoel dat er een aantal aftreksels bedacht waren om het krappe aantal spelletjes op te kloppen. Dit terwijl een aantal van de mini-games op zich erg leuk zijn om te spelen. Zo heb ik me prima vermaakt terwijl ik met mijn Pokémon tegenstanders uit het veld duwde in Rhyperior's Bumper Burn en kregen mijn reflexen het te verduren tijdens Blaziken's Boulder Bash. Echter, het pakket had naar mijn idee completer aangevoeld als er niet zoveel gelijksoortige attracties in hadden gezeten.

Pokémon blijven schattig
Hoe je het ook wendt of keert, Pokémon zijn over het algemeen schattige beestjes. Zo ook in deze Wii-versie. Ze zien er bovendien zeer scherp uit in deze game, het detail is hoger dan ooit tevoren en de animaties zeer soepel. Hierdoor komen deze beestjes echt tot leven en straalt de aaibaarheid van je scherm af. Die aaibaarheid komt ook terug in een van de optionele missies. Je hebt een Pokémon Pad gekregen die je kunt vullen met informatie over alle Pokémon in het park. Mocht het je lukken om een Pokémon te bevrienden, dan wordt dit ook in je Pokémon-notitieblok opgeschreven.

Pikachu pickachu

Wolf in schaapskleren
Poképark: Pikachu's Adventure is net als zijn voorgaande Pokémon-titels eigenlijk ook nog een RPG. Het is echter iets beter verstopt, omdat je niet zoveel te maken hebt met het vangen en trainen van Pokémon, maar het zit er nog wel in. Bij het spelen van een attractie zul je zien dat verschillende Pokémon meer aanleg hebben voor bepaalde acties. Zo kan een Mew veel sneller zijn in een sprint dan een Pikachu. Pokémon hebben dus aanleg voor de verschillende mini-games. Hieraan merk je dat deze game z'n roots heeft in een rollenspel. Het weet ook direct meer diepgang te leggen in deze titel. Je kunt immers nu op zoek gaan naar de beste Pokémon voor elke attractie, om zodoende een stevige verzameling Pokémon en high-scores te vergaren.

Conclusie
Pokémon blijven schattig, maar die aaibaarheid alleen is niet voldoende. Poképark: Pikachu's Adventure voelt afgeraffeld aan. Hoewel de Pokémon zelf er erg goed uitzien, blijven de attracties achter met hun evolutie. Het totale aanbod voelt voor mij aangelengd aan, omdat er een aantal zeer op elkaar lijkende spelletjes in verwerkt zitten met een licht Pokémon-sausje. Dit terwijl deze juist de kern van de game moeten zijn. Het is echter ook niet zo dat alles verschrikkelijk is, waardoor deze game uiteindelijk ergens in het midden blijft hangen.

Pikachu

 

Pluspunten

Minpunten Cijfer  
+ Pokémon bevatten veel detail - Weinig verschillende mini-games
5

- Voelt afgeraffeld aan