DVD: Ever Since The World Ended

Martijn van Veen

In 2001 kwam de film Ever Since The World Ended uit. Op een of andere manier is er negen jaar later pas besloten om deze op dvd uit te brengen. In dit sciencefictiondrama doorkruisen twee filmmakers San Fransisco twaalf jaar na een verwoestende epidemie.

 

De stad San Fransisco is bijna verlaten sinds een verwoestende epidemie veel mensen heeft uitgeroeid. Slechts 186 mensen hebben het virus overleefd. Twee filmmakers nemen hun camera mee en interviewen enkele overlevenden van deze epidemie. Het duo komt er al snel achter dat het dagelijks leven drastisch verandert is en de bewoners nu strijden om leven of dood.

Het verhaal klinkt spannend, maar de uitwerking is hele andere koek. Er zit compleet geen spanning in de film. Het bestaat slechts uit interviews met de bevolking zonder enig beeld van een uitgestorven stad. Het plot vraagt er eigenlijk om om spannend beelden van de strijd van de overgebleven bewoners te zien, maar helaas worden we teleurgesteld.

Ook de acteurs zijn niet overtuigend. De interviews komen vaak nep over (al is dat ook zo, want het is niet waargebeurd, maar in een film moet alles wel natuurlijk overkomen) en zijn langdradig. De makers van de film hadden er meer mee moeten doen. Jammer ook van het clichéverhaal dat het virus geen toeval was, maar de schuld van de mens die de planeet verpest door het negeren van het milieuprobleem.

Misschien waren de verwachtingen te hoog, maar Ever Since The World Ended is nauwelijks spannend. Ook de interviews zijn verre van interessant en nauwelijks overtuigend. Leuk om een keer gezien te hebben, maar daar blijft het bij.